PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Pikantne taljatele sa pančetom i šampinjonima

  • Objavljeno:
  • 16.6.2014

Danas vam predstavljamo recept za pastu pod nazivom “Tagliatele Boscaiola”, koji su sa nama podelili kulinarski majstori kafe-restorana “Boutique”. Ova ukusna pasta sa pančetom i šampinjonima pravi se brzo i gosti će je obožavati, naročito ako je poslužite sa rashlađenim belim vinom.

 

Potrebni sastojci:

 

130 g taljatela

60 g slanine-pančete

40 g crnog luka

40 g šampinjona

1 dcl neutralne pavlake

So

Biber

 

Način pripreme:

 

1. Najpre skuvajte taljatele, za šta će vam biti potrebno desetak minuta, i to tako da budu al dente. Uvek je poželjno da pročitate preporučeno vreme kuvanja koje svaki proizvođač istakne u uputstvu.

 

2. Kada skuvate taljatele i ocedite ih krenite da pripremate sos. Propržite slaninu na malo maslinovog ulja. Kada slanina bude napola gotova, dodajte crni luk sečen na rebarca i šampinjone sečene na krupnije komade, pa zatim to sve zajedno isotirati.

 

3. Prelijte neutralnom pavlakom i vodom u kojoj se kuvala testenina i kuvajte još tri minuta. Pomešajte sos i testeninu, dodajte so i biber i servirajti u dubokom tanjiru.

 

4. Pospite testeninu parmezanom, a možete dodati i malo sitno seckanog peršuna ili bosiljka, po želji.