PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Tajlandska salata sa govedinom

  • Objavljeno:
  • 2.2.2015

Jednostavan recept za tajlandsku salatu možete vrlo brzo da pripremite ako imate prečenu govedinu, (recimo od pripreme nekog drugog jela), ali se zbog ukusa ove salate vredi potruditi i ako počinjete iz početka.

 

Recept kuvara Endrjua Mekenzija (Andrew MacKenzie) možete i dodatno zaljutiti dodavanjem male količine svežeg čilija ukoliko volite pikantnije ukuse, a servirajte ga obavezno sa štapićima za jelo jer će doneti i atraktivniji izgled.  

 

 

Potrebni sastojci (za četiri osobe):

 

300 g pečene govedine, isečene na tanke trake

1 glavica kineskog kupusa

1 crvena paprika

2 paradajza

2 mlada luka

200 g krastavca

300 g pirinčanih nudli

1 supena kašika biljnog ulja

Pola šake listova korijandera (po želji)

Pola šake listića mente (po želji)

 

Za preliv:

 

1 limeta

10 ml soja sosa

1 kašičica svetlo smeđeg šećera

 

 

Način pripreme:

 

1. Pre nego što počnete da pripremate salatu skuvajte nudle, prema uputstvima na pakovanju, ocedite ih i odložite sa strane

 

2. Isecite kineski kupus na trake i postavite ih u veliku posudu za salatu. Isecite paradajze na kriške i dodajte u činiju.

 

3. Isecite krastavac na pola i odstranite semenke kašičicom. Isecite krastavac na trake dužine 8 cm i pomešajte ga sa salatom.

 

4. Odstranite semenke iz paprike i lepo je isecite na sitne kocke. Isecite mladi luk na kriške, dodajte u činiju zajedno sa paprikom i skuvanim nudlama i pomešajte da se lepo sjedine.

5. Za preliv, sipajte šećer u činiju. Dodajte sok limete i mešajte dok se šećer ne rastvori, a nakon toga dodajte soja sos.

 

6. Pržite trake govedine na vrućem nauljenom tiganju dok ne budu gotovo tople, a zatim ih stavite da se ocede na kuhinjskom papiru.

 

7. Prelijte salatu nadevom koji ste napravili i podelite u činije. Stavite štapiće govedine na vrh i ukrasite iskidanom mentom i korijanderom. Servirajte odmah I uživajte u nesvakidašnjem ukusu. Prijatno!

 

 

Lubiteljima salate preporučujemo i ukusnu salatu sa brokolijem i grožđem i toplu salatu sa smokvama i kozjim sirom.

 

Foto: greatbritishchefs.com