PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Tajlandska salata sa govedinom

  • Objavljeno:
  • 2.2.2015

Jednostavan recept za tajlandsku salatu možete vrlo brzo da pripremite ako imate prečenu govedinu, (recimo od pripreme nekog drugog jela), ali se zbog ukusa ove salate vredi potruditi i ako počinjete iz početka.

 

Recept kuvara Endrjua Mekenzija (Andrew MacKenzie) možete i dodatno zaljutiti dodavanjem male količine svežeg čilija ukoliko volite pikantnije ukuse, a servirajte ga obavezno sa štapićima za jelo jer će doneti i atraktivniji izgled.  

 

 

Potrebni sastojci (za četiri osobe):

 

300 g pečene govedine, isečene na tanke trake

1 glavica kineskog kupusa

1 crvena paprika

2 paradajza

2 mlada luka

200 g krastavca

300 g pirinčanih nudli

1 supena kašika biljnog ulja

Pola šake listova korijandera (po želji)

Pola šake listića mente (po želji)

 

Za preliv:

 

1 limeta

10 ml soja sosa

1 kašičica svetlo smeđeg šećera

 

 

Način pripreme:

 

1. Pre nego što počnete da pripremate salatu skuvajte nudle, prema uputstvima na pakovanju, ocedite ih i odložite sa strane

 

2. Isecite kineski kupus na trake i postavite ih u veliku posudu za salatu. Isecite paradajze na kriške i dodajte u činiju.

 

3. Isecite krastavac na pola i odstranite semenke kašičicom. Isecite krastavac na trake dužine 8 cm i pomešajte ga sa salatom.

 

4. Odstranite semenke iz paprike i lepo je isecite na sitne kocke. Isecite mladi luk na kriške, dodajte u činiju zajedno sa paprikom i skuvanim nudlama i pomešajte da se lepo sjedine.

5. Za preliv, sipajte šećer u činiju. Dodajte sok limete i mešajte dok se šećer ne rastvori, a nakon toga dodajte soja sos.

 

6. Pržite trake govedine na vrućem nauljenom tiganju dok ne budu gotovo tople, a zatim ih stavite da se ocede na kuhinjskom papiru.

 

7. Prelijte salatu nadevom koji ste napravili i podelite u činije. Stavite štapiće govedine na vrh i ukrasite iskidanom mentom i korijanderom. Servirajte odmah I uživajte u nesvakidašnjem ukusu. Prijatno!

 

 

Lubiteljima salate preporučujemo i ukusnu salatu sa brokolijem i grožđem i toplu salatu sa smokvama i kozjim sirom.

 

Foto: greatbritishchefs.com

  • POVEZANI ČLANCI

  • photo

    15 tajni kuvanja koje morate znati

    Otkrivamo vam kako da se rešite neprijatnog mirisa belog luka s prstiju, koliko tačno kuvati testeninu, kako napraviti baršunasti pire krompir, ali i mnoge druge tajne koje će vam olakšati kuvanje.

    Saznaj više

    photo, VIDEO

     

    Pametni aparat za kafu elegantnog dizajna

    Slovenačka kompanija Goat Story smatra da je pravljenje kafe prava nauka. Zato je predstavila pametan aparat za kafu Gina kojim može da se upravlja putem aplikacije i kombinuje tri tehnike pripremanja kafe u jednom aparatu.

    Saznaj više

    PHOTO

    Top 5 osvežavajućih letnjih koktela

    Leto je vreme šarenih i ukusnih koktela. Bilo da planirate zabavu ili sedeljku sa prijateljima, ovi egzotični napici će vas garantovano osvežiti. 

    Saznaj više

    Photo

    Puding od čia semenki i japanske jabuke

    Divan, brz i zdrav recept. Neverovatno ukusan doručak ili savršena užina koju napravite za samo 10 minuta. Možete da ga ponesete na posao, raskošan je po pitanju zdravlja, a vrlo skroman po pitanju kalorija.

    Saznaj više