PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Pečeni krompir sa račićima i orasima

  • Objavljeno:
  • 16.3.2015

Krompir se tradicionalno nalazi na trpezi svakog od nas prilično često, a mi vam predlažemo da ovaj omiljeni ukus obogatite nečim nesvakdašnjim – sa malo račića. Dodajte i orahe i ukus će biti savršen.

 

Ovo glavno jelo priprema se vrlo lako, a zbog pečenja trebaće vam ukupno oko sat i po vremena za njegovu pripremu. Recept je delo kuvara Endija Votersa (Andy Waters), a ovaj hrskavi ukus obogaćen orasima i delikatnim slatkim ukusom račića oduševiće mnoge. Većinu namirnica već imate u kući, a jedini specijalitet koji treba dodati jeste malo svežih račića. Pogledajte recept koji smo pripremili za vas.

 

 

Potrebni sastojci (za četiri osobe):

 

4 veća krompira za pečenje

100 gr kisele pavlake

2 kašike seckanog crnog luka ili vlašca, plus za serviranje

2 kašike seckanog peršuna, plus za serviranje

100 gr račića

1 šaka seckanih oraha

Morska so

Biber

 

Način pripreme:

 

1. Najpre zagrejte rernu na 180˚C. Operite i zamotajte krompire u aluminijumsku foliju i pecite u rerni sve dok nisu potpuno pečeni, odnosno dok ne postanu mekani. Trebalo bi da budu gotovi za 30 – 40 minuta.

 

2. Uklonite krompir iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Dok je još topao, prepolovite ga i pažljivo izdubite unutrašnjost krompira i stavite je u činiju. Pazite da ostavite oko dve trećine debljine korice krompira, kako bi se iskoristilo kao podloga za punjenje.

 

3. Dodajte kiselu pavlaku, bilje i meso račića i dobro izmešajte sa krompirom koji ste prethodno stavili u činiju. Začinite morskom solju i mlevenim biberom po ukusu.

 

4. Napunite svaki krompir pripremljenom smesom i stavite na pleh. Zatim pecite u rerni 20 minuta. Izvadite iz rerne i ukrasite seckanim orasima i začinskim biljem po ukusu. Prijatno!

 

 

Foto: greatbritishchefs.com