PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Napravite savršen čizkejk

  • Objavljeno:
  • 4.6.2014

Za sunčane dane koji nam dolaze predlažemo vam da se zasladite čizkejkom, a uz ovaj recept vrlo lako ćete napraviti savršenu poslasticu, uz malo pravih sastojaka. Za ovu tortu potrebno je da napravite tanku koru, krem i voćni preliv, pa pogledajte recept koji je sa nama podelio beogradski “Korto Café and More”.

 

Neophodni sastojci:

 

Za podlogu:

 

85 g mlevenog keksa (petit beurre)

1 kašičica šećera

50 g rastopljenog maslaca

 

Za krem:

 

6 jaja

2 žumanceta

170 g šećera      

600 g krem sira

2 kesice vanilin šećera

100 ml kiselog mleka

2 kašičice limunovog soka

 

Za voćni preliv:

 

Jagode

Šećer

 

Način pripreme:

 

Za pripremu podloge potrebno je da pomešate mleveni keks, šećer i rastopljeni maslac pa smesu utisnete u kalup za tortu. Stavite ga oko 10 minuta u rernu zagrejanu na 180°C dok rubovi ne počnu da tamne.

 

Za pripremu krema potrebno je da žumanca i šećer mutite mikserom dok ne dobijete gustu smesu. Zatim umešajte sir, vanilin šećer, mleko, limunov sok i koru. Smesu izlijte u kalup s keksom i stavite u rernu zagrejanu na 220°C i pecite oko 25 minuta.

 

Ne otvarajući rernu smanjite temperaturu na 150°C i pecite još oko 50 minuta.

 

Kolač ostavite da se ohladi. Narezane jagode i šećer kuvajte na laganoj vatri kako biste dobili voćni preliv. Preliv dodajte preko torte i pustite da se ohladi, a zatim uživajte u ovom ukusnom slatkišu.