PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Punjena čokoladna jaja

  • Objavljeno:
  • 31.3.2018

Ako ste u potrazi za laganim dezertom koji će svojim atraktivnim izgledom upotpuniti uskršnju trpezu i oduševiti i decu i odrasle, na pravom ste mestu. Predstavljamo jednostavan recept za čokoladna jaja punjena ukusnim čizkejk filom.

 

Za pripremu ovog dezerta biće vam  potrebna prazna čokoladna jaja koja možete kupiti u prodavnici. Vrh jaja pažljivo izrežite tako da izgleda kao da je puklo. Pri tome vam može pomoći sledeći savet: ako zagrejete vrh noža pod mlazom tople vode, jaje će se lakše seći i rez će biti pravilniji.

 

Jaja zatim stavite u frižider ili na drugo hladno mesto dok pripremate smese za "belance" i "žumance".

 

 

Potrebni sastojci za beli fil (belance):

 

150 g krem sira

30 g šećera

½  kašičice soka od limuna

½ ekstrakta vanile

125 ml slatke pavlake

 

Potrebni sastojci za žuti fil (žumance):

 

1 kašike pekmeza od kajsije

1 kašika maslaca

2 kašičice soka od narandže

 

Način pripreme:

 

1. Sastojke za belance sjedinite i dobro umutite dok smesa ne postane kremasta, približno tri do četiri minuta.

 

2. Manjom kašikom stavljajte smesu za belance u čokoladno jaje dok ga ne napunite.

 

 

3. Ostavite jaje u frižider da se ohladi najmanje 30 minuta.

 

4. Pripremite žuti fil za žumance tako što ćete na laganoj vatri zagrejati pekmez od kajsije i maslac, i na kraju dodati i sjediniti sa sokom od narandže.

 

5. Ostavite da se ohladi dok se ne zgusne.

 

6. Kada se i žuti fil zgusnuo, stavite u svako jaje malo žumanceta a zatim vratite jaja u frižider na hlađenje. Držite ih na hladnom minimum pola sata, a izvadite 10 minuta pre serviranja.