PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Po lepoti već čuvene vikendice, koje će vas oduševiti i inspirisati

  • Objavljeno:
  • 5.8.2022

Zbog svoje inovativnosti i lepote, za samo nekoliko godina, kuće u prirodi  Alex Nerovnya Architects  su postale legendarne! Predstavljamo vam najnovije projekte vikendica koje su projektovane tako da šuma i krajolik uđu u njihov enterijer, omogućivši vlasnicima potpunu relaksaciju i suživot sa prirodom.

 

Tražeći svoj autentičan izraz kao odgovor na arhitekturu budućnosti, mladi moskovski studio dizajnira moderne kuće i vikendice u prirodi sa  staklenim površinama u kojima se ogleda priroda koja ih okružuje.

 

Iako u svom portfoliu imaju projekte sa raznih meridijana i svih namena, Alex Nerovnya Architects su prepoznatljivi po jednostavnim ali i modernim kućama od prirodnih materijala, sa obaveznim reflektujućim staklom, koje ih čini savršeno uklopljenim u prirodni ambijent.

 

Po njihovom viđenju, koncept moderne kuće podrazumeva najjednostavniju, minimalističku strukturu, bez nepotrebnih oblika, detalja i tradicionalnih metoda dekoracije fasade. Uverenja su da prirodna rasveta ima značajnu ulogu u modernim kućama, i zato koriste velike zastakljene površine koje osiguravaju dovoljno prirodne svetlosti u unutrašnjosti, ali i neposredan kontakt sa spoljašnjošću.

Njihove kuće oslikavaju stav da čovek ne treba da narušava prirodu, već da joj se prilagodi i uklopi svoje građevine u postojeće stanje.

 

Koncept kuće za meditaciju usklađene sa šumom u kojoj se nalazi

 

Kroz svoj rad, Alexexander Nerovnya često promišlja o iskonskim čovekovim potrebama i shvatanjima, kao i o dečijoj percepciji doma. Priseća se arhaične forme kuće, kakvu smo svi crtali kao deca, kao i beskrajne radosti i slobode koje su donosile kućice na drvetu.

 

Kućica u šumi za glamping, Slovenija

 


Pogledajte još:

Nestvarna moderna vikendica u šumi postavljena za jedan dan (VIDEO) 

Trend koji osvaja svet: Vikendice za beskrajno uživanje u prirodi 


 

Moderno stanovanje za njih počinje od lokacije. Na proces oblikovanja utiču klima i zahtevi vlasnika, međutim, u gotovo svim uslovima sigurni su da je moguće razviti dobro osmišljena rešenja koja idu u korak sa vremenom.

Moderne tehnologije vide kao podršku svom radu, njihova implementacija čini kuću lakšom, energetski efikasnom i jednostavnijom za održavanje. Ipak, misle da sa modernim tehnologijama  ne treba preterivati, već ostati u kontaktu sa prirodom.

 

Modularna kuća u eko kompleksu u Kazahstanu

 

Ekološki osvešćeni i svesni snage prirode, Alex Nerovnya Architects projektuju kuće koje minimalno narušavaju životnu sredinu, od materijala koji se u potpunosti mogu reciklirati 

Njihova dela u stvari i jesu oda prirodi, jer su pronašli način, arhitektonsku mimikriju, da izgrade udoban i moderan prostor za čoveka, omogućivši mu kontakt sa prirodom, a da pritom ne naruše prirodni pejzaž i ambijent.

 

Foto: alex-nerovnya.com

Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća Stil