PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Planinska vikendica iz snova 

  • Objavljeno:
  • 2.2.2021

Ruski arhitekta Alex Nerovnya zamislio je savršenu kućicu za odmor u prirodi – skriveno utočište na obodu šume. Nazvana York, kuća je dizajnirana u sada već prepoznatljivom stilu inovativnog arhitekte, koji karakterišu velike staklene površine na kući, neobična geometrija i spušten krov.

 

Zahvaljujući otvorenim i povezanim prostorijama i fasadi od stakla, arhitekta je uspeo da stvori čvrstu vezu između unutrašnjeg prostora i divljeg okruženja. Stepenaste terase i velika klizna vrsta kreiraju tečan i neprimetan prelaz iz enterijera u eksterijer.

 

 

"Kuća York je zamišljena kao destinacija za odmor za veliku porodicu ili grupu prijatelja, koji vikend zamišljaju kao beg od buke i gužve velikih gradova", objašnjava arhitekta.

 

Dizajn kuće odlikuje spušten krov koji je razdvojen centralnim blokom, što kao rezultat ima unikatan i efektan izgled.

 

 

 

Neobična forma kuće koja prati kosinu terena, uz masivan stakleni atrujum u centralnom delu kuće, omogućili su da sve prostorije imaju panoramski pogled na okolinu.

 

Kuća se sastoji iz tri nivoa na kojima su raspoređene četiri spavače sobe sa kupatilima, kao i zajedničke prostorije. U enterijeru dominiraju površine obložene drvenim panelima, koje kreiraju prijatan ambijent koji podseća na prirodno okruženje.

 

 

"Četiri spavaće sobe mogu da ugoste do osam gostiju, dok veliki zajednički prostor unutar i van kuće omogućava svima da se opuste i iskoriste vreme baš onako kako su zamišljali tokom radne nedelje", zaključuje Nerovnya.