PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Modularna prizemna kuća sa velikom terasom, koja se po potrebi može proširiti (PLAN)

  • Objavljeno:
  • 16.6.2023

Prizemna kuća sa velikom terasom i natkrivenim prostorom za parkiranje, nastala je spajanjem odabranih modula u oblik koji odgovara njenim stanarima. A kada se njihove potrebe promene, ona može da se proširi i prilagodi novim zahtevima.

 

Tražeći najjednostavniji način za izgradnju jedinstvenog doma, arhitekte ruskog studija INT2  razvili su svoj inovativni projekat montažnih kuća, nazvan PLUSMODUL.

PLUSMODUL su kuće napravljene od gotovih modula, koje je lako sastaviti i prilagoditi pojedinačnim zahtevima. Potrebno je samo odabrati konfiguraciju modularne kuće, njenu spoljašnju i unutrašnju dekoraciju. Ovaj univerzalni sistem prilagođava se različitim funkcionalnim potrebama budućih stanara, veličinama i konfiguracijama parcela. 

 

 

Modularna prizemna kuća sa velikom terasom i natkrivenim prostorom za parkiranje

 

U okviru ovog projekta, arhitekte su osmislile određeni broj jednospratnih i dvospratnih modula koji se razlikuju po obliku i površini. Od modula se mogu kombinovati kuće različitih konfiguracija - linearne, C-oblika ili L-oblika, kao prizemna kuća koju vam predstavljamo.

 

 

Kombinovanjem modula u L-formu dobijena je kuća od 112m2 sa velikom terasom, kao i dodatni natkriveni prostor za parkiranje. Pored glavnog ulaza i veze sa terasom, obezbeđen je i direktan pristup parkingu.

 

 

Glavni ulaz u kuću povučen je ispod nadstrešnice sa drvenim letvicama, a u ovom zaštićenom prostoru moguće je i ostaviti bicikl ili baštenski mobilijar.

Ceo eksterijer ima završnu obradu od fasadnih i krovnih panela, čija se boja, forma i materijal mogu birati.

 

 

Najveća prednost je mogućnost da se kuća po potrebi proširi i prilagodi novim potrebama

 

S obzirom na modularni koncept, najveća prednost ovakve kuće je što se ona vremenom, i po potrebi, može jednostavno menjati. Dodavanjem novih modula, može se proširiti u istom nivou, ili čak i na novom spratu, može promeniti oblik i spoljašnji izgled.

 

 

Studio INT2 osmislio je dvostruku fasadu, namenjenu za stranu kuće koja je okrenuta saobraćajnicama ili drugom izvoru buke, koja služi kao važna zvučna izolacija, dok je iznutra prazan prostor među panelima moguće koristiti kao dodatni prostor za skladištenje.

Nasuprot ovoj fasadi koja igra ulogu vizuelne i zvučne barijere između kuće i spoljašnjeg okruženja, suprotna fasada modula je otvorena prema lokaciji.

 


Pogledajte i ove fantastične kuće:

Rekonstrukcija gradske kuće na uskoj parceli u atraktivan porodični dom (PLAN) 

Spektakularna porodična kuća sa fasadom od ogledala koja se stapa sa šumom (PLAN) 


 

 

Enterijer je takođe modularan i prilagodljiv, moguće je birati i uklapati elemente, boje i materijala.

Unutrašnjost kuće je orijentisana ka spoljašnjem prostoru i terasi, sa kojom je povezana staklenim kliznim vratima.

 

 

Prozračan, moderan enterijer, sa karakterističnim detaljima i zidnim oblogama, dizajnerski potpis INT2, savršeno se uklopio u koncept prilagodljivog doma, koji raste zajedno sa porodicom.

 

 

 

PLAN

 

 

Projekat i vizualizacija: INT2 Architecture

Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća stil