PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Moderna umetnost ili kuća za odmor: Kuća u obliku metalne cevi u Rusiji (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 5.4.2023

Glavni arhitekta Moskve, Sergey Kuznetsov, predstavio je svoj projekat cilindričnog metalnog objekta, postavljenog kao da lebdi iznad tla. Ova neobična kuća u kojoj se ogleda priroda, zahvaljujući funkcionalnom enterijeru, može da posluži za odmor posetilaca, a ideja je nastala kao odgovor na pitanja kvaliteta i inovacija u modernoj arhitekturi

 

Glavni arhitekta Moskve, Sergey Kuznetsov, predstavio je svoj projekat cilindričnog metalnog objekta, postavljenog kao da lebdi iznad tla. Ova neobična kuća u kojoj se ogleda priroda, zahvaljujući funkcionalnom enterijeru, može da posluži za odmor posetilaca, a ideja je nastala kao odgovor na pitanja kvaliteta i inovacija u modernoj arhitekturi.

 

Jedan od najpoznatijih festivala u Rusiji, Archstoyanie festival, održava se u oblasti Kaluga 200km udaljenoj od Moskve, u u Nikola Lenivets, prelepom arhitektonskom parku usred prirode. Svake godine bira se nova tema, na koju arhitekte i umetnici daju odgovore kroz svoj rad, koristeći isključivo prirodne materijale. Nakon festivala, većina objekata tu i ostaje i postaje interaktivno igralište za posetioce.

 

Na festivalu sa temom “Lično” glavni arhitekta Moskve Sergey Kuznetsov predstavio je svoj projekat, metalnu kuću u obliku cilindra, konzolno postavljenu na uzvišenju u parku, kao materijalizaciju ličnog promišljanja o modernoj ruskoj arhitekturi. 

 

 

 

Neobična metalna kuća u obliku cilindra, napravljena je modernim tehnikama koje se koriste u brodogradnji

 

Ova neobična kuća  napravljena je u obliku cevi prečnika 3,5 metra i dužine 12 metara. Postavljena je na betonski temelj, koji se proteže u suprotnom smeru, kao protivteža.

 

 

Izazovna konzolna konstrukcija rešena je u saradnji sa građevinskom kompanijom Krost, koristeći inženjerske tehnike preuzete iz brodogradnje, kao što su poprečni okviri. Cela struktura se sastoji od šest cilindričnih modula, koji se istovremeno proizvode a zatim se međusobno spajaju, maksimalno precizno.

 

Neobična struktura, oslonjena samo sa jedne strane, izgleda kao da izvire iz okolne šume. Okvir objekta je formiran od nosećih rebara poput trupa broda, a impresivnu težinu od oko 12 tona drži u ravnoteži samo šest ankera.

 

 


Pogledajte još:

Uklesana u stenu, neverovatna kuća sa pogledom na more

Po lepoti već čuvene vikendice, koje će vas oduševiti i inspirisati


 

 

Priroda se ogleda u metalnom omotaču kuće, koji skriva neobičan i udoban enterijer

 

Jedna od glavnih karakteristika projekta je bešavna obloga od 4 mm nerđajućeg čelika, zahvaljujući  kojoj se objekat u potpunosti stapa sa ambijentom. Ispod metalne obloge se nalazi sistem za preusmeravanje zvuka bubnjanja kiše, a u unutrašnjosti enterijer sa svim modernim pogodnostima.

Enterijer je urađen u modernom stilu, upotrebom drveta i metala, i opremljen svime što je potrebno za udoban boravak.

 

 

Kupatilo i kuhinja se nalaze u ulaznom delu, bliže instalacijama izvedenim iz temelja, dok je spavaći deo iz kog se izlazi na terasu na suprotnoj, uzdignutoj strani objekta.

 

 

Zamišljena kao mesto za predah u prirodi, ova kućica obezbeđuje sasvim komforne uslove da se u njoj prenoći, istušira, ili pripremi obrok.

 

Po rečima autora, ona je primer kako treba da izgleda savremena arhitektura – ​​kvalitetna realizacija ideja, zanimljivi materijali i tehnologije i izvanredna rešenja u pogledu forme i dizajna.

 

 

VIDEO 

 

Russian Quintessential

 

Projekat: Sergey Kuznetsov

Fotografije: Ilya Ivanov

Tekst: Redakcija Kuće stil