PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kuća koja spaja tradiciju i savremenu arhitekturu

  • Objavljeno:
  • 24.9.2021

Predstavljamo vam fantastičnu kuću od 600m2, gde kamen i drvo prave savršenu simfoniju i na taj način stvaraju dom koji je topao, opuštajući ali i savremeni sa omažom na tradiciju. 

 

Parcela na kojoj počiva ova divna kuća ima pravougaoni oblik od 860m2, a nalazi se na brdima italijanskog grada Torino. Kuća poseduje pogled od 270° kako na ravnicu ispod nje tako i na ceo grad, čineći je pravom oazom za život u prirodi.

 

Zahtev klijenta je bio da živi u kući savremenog kroja, poštujući tradicionalniju arhitekturu. Stoga vila počiva na armirano-betonskom temelju, poseduje kamenu fasadu i prostire se na dva sprata iznad zemlje zajedno sa podrumom.

 

Kamen za zid korišćen na prizemlju daje omaž tradicionalnoj arhitekturi

 


Ako vam se sviđa ova kuća, svideće vam se i:

Božanstvena porodična vila na jezeru 

Porodična kuća sa muzejskim duhom (DETALJAN PLAN)


 

Ova rezidencija koja meri 600m2 raspoređena je na tri nivoa. Kuća se otvara prema dnevnim boravcima na južnoj strani i spavaćoj sobi prema severu, na višem nivou kako bi bio postignut osećaj fluidne forme i povezanost sa prirodom.

 

 

Putem kamenih stepenica pristupa se ulazu ove kuće, na čijem načelju dočekuje izuzetan japanski vrt, ukrašen lomljenim kamenom.

 

 

Na samom ulasku u kuću nalazi se dnevna soba sa zadivljujućom dvospratnom visinom i staklenim zidovima koji održavaju stalni dijalog sa spoljašnjošću, stvarajući savršenu promenu prizora sa prolaskom godišnjih doba.

 

Moderni osvrt u dnevnoj sobi pravi rasveta naglašena sa metalnim omotačem, dok se tradicionalni pravi kaminom na drva. Nameštaj u ovoj prostoriji je kontrastno belim zidovima crni, kompletirajući luksuzan osećaj. Velika staklena pregrada otkriva stepenice koje povezuju podrum, gde se nalazi kupatilo, soba za hobi i garaža, sa prvim i drugim nivoom.

 

 

Trpezarija i kuhinja poseduju dva ulaza: jedan iz dnevne sobe i drugi kroz klizne prozore sa direktnim pristupom bašti. Podovi u ovoj prostoriji kreirani su od orahovog drveta i postavljeni su u obliku riblje kosti, dok se upotreba ovog materijala nastavlja i na drugom nivou sa horizontalnim ređanjem.

 

Kamen za dvorište ukrašava žardinjeru i staze u eksterijeru 

 

Noćna rasveta efektno naglašava prirodni kamen

 


Povezane vesti:

Vila u kojoj se spajaju tradicija i elegancija
Kako odabrati najbolji tip kamena za vašu kuću?


 

Penjući se stepenicama od metala stiže se na prvi sprat, gde se nalaze prostorije namenjene opuštanju i ličnoj nezi. Ovde se nalazi wellness prostor sa saunom, kupatilom i toaletom, direktno povezani sa terasom na kojoj se nalazi mini-bazen sa hidromasažom.

 

 

Čak i glavna spavaća soba, koja se nalazi u uglu drugog nivoa, zahvaljujući kliznim prozorima, omogućava fluidnost prostora spajajući se sa terasom. Na rubovima ove terase dodat je kao i na ulazu, lomljen dekorativni kamen, kreirajući sinhronizaciono iskustvu zen bašte.

 

 

Stakleni zidovi u kombinaciji sa drvenim završnim oblogama, kamenom fasadom, fluidnošću i savremen oblik karakterišu ovu kuću koja sa pravom može nazvati wellness oaza.

 

 

Autori projekta: DamilanoStudio Architects