PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Vila u kojoj se spajaju tradicija i elegancija

  • Objavljeno:
  • 28.5.2020

Lokalna arhitektura juga Francuske utkana je u dizajn moderne lepotice "Villa La Madone" koja leži na temeljima kuće iz sredine prošlog veka. Otvaramo vam vrata "kuće sa dva lica", koja harmonično spaja brojne kontrastne odlike u svom dizajnu.

 

Pored skladnog spoja tradicionalnih i modernih materijala, ova elegantna vila vešto ujedinjuje i otvorenost ka nesagledivim vodenim prostranstvima s jedne strane, i blisku povezanost s okolnim terenom, s druge.

 

 

Smeštena na slikovitom predelu koji se nadvija nad gradom Roquebrune-Cap-Martin u blizini Nice, vila je projekat italijanske arhitektonske firme "A2CM".

 

 

Renovirana kuća je proširena i obuhvata delove stare kamene kuće koja datira iz 60-ih godina.

 

 

Nova kuća obuhvata gotovo 500 kvadratnih metara životnog prostora. Prostrane terase i otvorenost ka moru neki su od glavnih aduta vile, u čije je u renoviranje uloženo 5,2 miliona evra.

 

 

"Villa la Madone" otkriva svoja kontrastna lica: s jedne strane ona izražava želju vlasnika da uživa u romantičnom pogledu na grad i beskonačni horizont, dok istovremeno teži da ostvari harmoničnu vezu s okolnom prirodom.

 

 

 

Kompozicija vile, unikatna i nesvakidašnja, kreirana je tako da se organski poveže sa okolnom baštom i postojećim terasama.

 

 

Oivičene potpornim zidovima od lokalnog kamena, terase pružaju vili autentičan lokalni šarm i utisak prefinjene jednostavnosti.

 

 

Kameni segment kuće preuređen je u privatnu zonu u kojoj se nalaze spavaće sobe. S druge strane nalaze se kuhinja i radna soba, dok su između ove dve zone smešteni salon i dnevna soba.

 

 

Dnevna zona uređena je raskošnim sofama čiji dizajn potpisuje Antonio Citterio – "Cestone" sa prepoznatljivim pletenim naslonima i "Soft Dream", izrađena od luksuzne kože u tobako boji.

 

 

 

Osim spoljašnjeg bazena, vlasnicima je na raspolaganju i mini spa centar u unutrašnjosti vile.

 

 

 

Sve prostorije organizovane su oko centralnog unutrašnjeg dvorišta sa maslinovim drvetom.

 

 

Klima Azurne obale omogućuje vlasnicima da uživaju na krovnoj terasi i koriste spoljašnji bazen tokom većeg dela godine.

 

 

 

 

 

 

Foto: Aldo Amoretti