PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Božanstvena porodična vila na jezeru

  • Objavljeno:
  • 27.8.2021

Na jednom od divnih jezera u Majamiju projektovana je kuća koja se prostire na površini od 669m2. Ova vila predstavlja pravi dokaz kako se može u gustom naselju dobiti potrebna intima a u isto vreme postići otvorenost ka prirodi i jezeru.

 

Nadomak centra Majamija, izgrađena je vila koju je projektovao talentovani studio iz Argentine T+T Arquitectos. Klijentima je od početka bila želja da njihov novi dom odiše modernom arhitekturom, potpuno vođen okruženjem i prirodom, ali i da poseduju potrebnu intimu. Stoga su arhitekte sa ovim projektom istražili odnos pejzaža i stvaranje potrebne privatnosti zbog malo veće gustine naseljenosti.

 

U ovome su uspeli koristeći materijale različitog stepena otvorenosti: od maksimalne propusnosti prema zapadu sa staklenim površinama cele dužine, preko uvučenih terasa prema severu i jugu, do kombinacije betona, drvenih letvica i pokretnih drvenih zastora prema istoku ka ulici.

 

 

Koncept projektovanja bio je vođen karakteristikama lokacije i željom za stvaranjem savremenog arhitektonskog izraza koji je ukorenjen u idealima ovih prostora. Usled toga, u formi su upotrebljene oštre linije, ravan krov koji štiti kuću i uokviruje je, kao i ravne transparentne fasade kako bi unutrašnji prostor reflektovao bez ograničenja okolni pejzaž. Dodatno, čitav dom koristi jednostavnu paletu materijala od pocrnelog čelika, svetlog drveta za plafonske obloge i neutralnih boja koje podstiču stapanje sa okolinom.

 

 


Ako vam se sviđa ova kuća, svideće vam se i:

Tropska vila koja uokviruje pogled na okean 
Rajska kuća inspirisana estetikom istoka


 

Klijenti su takođe u savremenom domu želeli da postignu i snažnu porodičnu atmosferu koja inspiriše opušten način života. Arhitektama je ovo pošlo za rukom sa pažljivim odabirom outdoor nameštaja, mermernim kaminom, zemljanom paletom boja kao i generisanjem prostora otvorenog koncepta koji spaja kuhinju sa unutrašnjim i spoljašnjim dnevnim boravkom, čineći ih u direktnom kontaktu sa prirodom.

 

Odaberite svoj idealni outdoor nameštaj u Enviro DesignConceptStore 

 

Kao neizostavni element dodat je i bazen, koji je besprekorno povezan sa baštom i spoljašnjom dnevnom sobom. Ne samo što u ovom prostoru vlasnici mogu da se odmaraju i uživaju u društvu drugih članova uže i šire porodice, već oni mogu i zajedno obedovati zahvaljujući strateškim pozicioniranjem trpezarijskog stola i stolica, koji upotpunjavaju outdoor prostor.

 

Prozori visine celog zida na donjem spratu takođe su uključeni na gornjem spratu kuće, omogućavajući jutarnjem suncu da obasja spavaće sobe.

 

Plan kuće

 

Arhitekte projekta: T+T Arquitectos