PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Uradi sam izazovi 2023. za najlepše dvorište u kom se uživa

  • Objavljeno:
  • 23.6.2023

Ideje za uređenje dvorišta, uz puno kreativnosti i malo veštine, put su do neverovatne transformacije vašeg vrta u prostor u kom ćete uživati u toplim letnjim danima. Ovo su najnovije ideje za uređenje i dekoraciju, koje su postale hit među ljubiteljima uradi sam izazova.

 

Kada je uređenje dvorišta u pitanju, mogućnosti su beskonačne i pre svega zavise od želja i mogućnosti vlasnika. Ipak, svake godine se izdvoje kreativne ideje za uređenje i mali uradi sam projekti koji postanu viralni, i pravi su izazov da ih i sami isprobate.

 

 

Kamin na otvorenom, za okupljanje kao oko ognjišta

 

Projekat o kom se priča i koji je zainteresovao mnoge, je izgradnja kamina na otvorenom. Koncept sedenja i druženja oko vatre i ognjišta duboko je u našim genima, pa nije ni čudno što se ova ideja svima dopada. Sam projekat traži minimum graditeljske veštine i poznavanja materijala, ali su zato tu brojni tutorijali koji olakšavaju posao.

 

 

Sam dizajn zavisi od ličnih afiniteta, pa se možete odlučiti za rustičan ili minimalistički stil. Pored uživanja uz plamen vatre, ova moderna ognjišta mogu poslužiti i za pripremu hrane.

 

 

 

Baštenski sto koji hladi piće

 

Ako planirate novi baštenski nameštaj, onda ne propustite ovu ideju. Malom intervencijom, uz dodavanje plastičnih posuda ispod ploče stola, dobićete interesantan stoni frižider. Napunjena ledom, poslužiće kao prava kibla za piće, a kada vam više nije potrebno hlađenje, jednostavno vratite poklopac i dobijete stari izgled stola.

 

 

 


Pogledajte i ove sjajne ideje za uređenje dvorišta:

Roštiljanje i letnja kuhinja: kako napraviti omiljeni kutak u bašti

Nameštaj od paleta: brzo, kreativno i jeftino rešenje za baštu ili enterijer


 

 

Ljuljaška za dvorište od stare trampoline

 

Ako su deca prerasla trampolinu, ako je oštećena ili jednostavno više nije interesantna, evo i ideja kako da joj date novu funkciju. Zavisno od njene veličine, može postati baštenska ljuljaška, baza za kućicu ili prostrana ležaljka. 

 

 

Istražite ideje, iznenadićete se da je to što vidite nekada bila trampolina.

 

 

 

Viseći držač za saksije od kanapa gotov za minut

 

A evo i nešto brzo i jednostavno. Potpuni hit na internetu, uradi sam tutorijali koji pokazuju kako da od komada kanapa, jednostavnom metodom sami napravite držače koji će vam omogućiti da okačite saksije. Ako još niste probali, vreme je.

 

 

Uz pravi izbor biljaka za dvorište, i  ove male intervencije, od svog vrta ćete napraviti pravu oazu u kojoj ćete uživati sa prijateljima i porodicom.

 

 

Fotografije: Pinterest

Tekst: Redakcija Kuće stil