PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

4 najčešće greške prilikom uređenja dvorišta

  • Objavljeno:
  • 15.6.2021

Kada uređujemo dvorište tada kreiramo pravu prolećnu i letnju oazu u kojoj je uživanje boraviti. Ipak kad ga dizajniramo, često pravimo greške koje, u prvom mahu, ni ne primećujemo. Zato vam predstavljamo nekoliko najčešćih grešaka prilikom uređenja dvorišta u domu i kako ih ispraviti.

 

 

Nedostatak vode u prirodnom okruženju

 

Kada uređujemo dvorište često zanemarimo činjenicu da je našem prirodnom okruženju potrebna voda. Kako je čovek sastavljen od oko 70% vode, prema naučnicima za optimalno relaksiranje i opuštanje uma, uvođenje vode kao element u dvorište predstavlja neizostavni deo svakog eksterijera. Vodu kao element možete uvesti postavljajući malu fontanu u vašem dvorištu, ili pak ako imate nešto više prostora u vašoj bašti, možete kreirati i jedno divno malo jezero. Dopustite da voda reflektuje nebo u dvorištu a njen zvuk opusti vaš um.

 

 

Saznajte kako da kreirate ovu unikatnu fontanu za vrt

 

 

Neiskorišćen prostor, bez dodatnih aktivnosti

 

Još jedna greška u uređenju dvorišta predstavlja i nepotpun prostor. Što je dvorište praznije, utoliko će nam aktivnosti u njemu biti ograničenije. Stoga sagledajte dvorište kao platno za slikanje i krenite da ga ukrašavate različitim paletama aktivnosti koje možete obavljati u njemu. Bilo da je to privatni bioskop na otvorenom koji možete kreirati pomoću platna i projektora, elegantnog šatora za piknik, kutka za kuvanje ili ljuljaške - mogućnosti su neograničene, a nebo je limit.

 

 

 

 

Zanemarivanje udobnog namestaja

 

Opuštanje u vašoj bašti je moguće samo ako vam je udobno i prijatno, stoga korisćenje starih, neudobnih stolica je česta greška kada je u pitanju uređivanje dvorišta. Udobnost je prvo i najvažnije pravilo, ali ga je lako pratiti uz samo nekoliko detalja. Pa tako komfor u vašem dvorištu možete povećati uvođenjem ležaljki na kojima se možete sunčati ili čitati knjigu u hladu, korišćenjem poljskog dvoseda ili troseda sa što više jastuka, kao i upotrebu stočića u nivou vašeg sedišta, koji vam može pružiti piće na dohvat ruke.

 

 

Garden Layers GAN, ENVIRO DesignConceptStore

 

 


Povezane vesti:

Stručnjaci savetuju: Kako odabrati savršen outdoor nameštaj


 

 

Manjak noćnog ambijenta

 

Odelo ne čini čoveka, ali rasveta čini noćni ambijent vašeg dvorišta, koji često bude zanemaren. Kako ste sredili da dvorišni prostor bude ugodan danju, tako ga uredite da bude najbolje mesto za boravak i noću. Ambijent koji ostavlja bez daha kreirajte uvođenjem kamina ili pak noćnih poljskih lampica koje će vaše dvorište učiniti pravim magičnim prostorom za uživanje i posebne trenutke koji se pamte.

 

 

 


Pročitajte još:

7 saveta za prolećno uređenje dvorišta

10 sjajnih načina da kreirate dom koji opušta i unosi mir