PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Probudite maštu: dečije sobe u morskom stilu

  • Objavljeno:
  • 30.7.2022

More je beskonačan izvor ispiracije, naročito u detinjstvu. Poigrajte se morskim motivima i priuštite deci nezaboravno uživanje u originalnom dizajnu dečije sobe u morskom stilu.

 

Kakva je sloboda zaploviti morskim prostranstvima! Ljuljati se na talasima, ležati na palubi, raširiti jedra. Biti gusar ili sirena.

 

 

Zašto se ne bi jedna takva barka usidrila u dečijoj sobi, za beskonačne igre danju i najlepše snove noću? Dobro će vam poslužiti trup nekog starog brodića, malo boje i šmirgle, lak za čamce, konopac, tekstil sa prugama i morskim motivima… i puno mašte i uživanja.

 

 

Ako više volite jednostavne, svedene enterijere, morske motive možete koristiti za detalje koji će dati posebnu atmosferu celom ambijentu. Mreže za ribolov su uvek zabavan element u dečijim sobama, kao i merdevine ili konopac za penjanje

 

 

Iskoristite sve nijanse opuštajuće , morske plave boje u enterijeru, otporne materijale i prostrane platforme nalik palubama za odmor i igru.

 

 

Nautički look ne izlazi iz mode, pogodan i za malu decu i za tinejdžere, a sasvim se lepo može uklopiti i u ostale prostorije. Konopac kao detalj je diskretan motiv, koji može naći svoju primenu u različitim funkcijama i osvežiti enterijer.

 

Morski detalji, foto Pinterest

 


Potražite još inspiracije za uređenje dečije sobe:

5 kreativnih soba sa stilom koje će svaka devojčica obožavati 

5 sjajnih soba u kojima će svaki dečak uživati


 

Oslikavanje zidova morskim motivima je još jedna sjajna ideja. Zavisno od spretnosti i talenta, mogućnosti su neograničene, a mi bismo izdvojili ovaj jednostavan a efektan detalj na plafonu

 

 

Poigrajte se i uključite decu u osmišljavanje ambijenta. Iskoristite sve one kamenčiće, školjke, zastave, suvenire koje ste donosili sa letovanja. Uvežbajte zajedno vezivanje nautičkih čvorova dok koristite konopac za dekoraciju. Isprobajte kompas, durbin, periskop, postaće omiljene igračke.

 

I ne morate se zadržati samo na dečijoj sobi. Svima prija opuštajući morsko plavi ambijent sa detaljima koji mirišu na odmor i leto.

 

 

Tekst: Redakcija Kuća Stil