PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Potkrovlje u Beogradu: savršena rekonstrukcija za samo 27 dana

  • Objavljeno:
  • 25.5.2022

Za manje od mesec dana  nasleđeno potkrovlje u Beogradu je rekonstruisano i transformisano u impresivan, moderan stan od 55 m2 sa naglaskom na sofisticiranu estetiku enterijera i open space princip.

 

Svetao, jednostavan, minimalistički i funkcionalan… Prve impresije koje budi enterijer u Kostolačkoj ulici, dobijaju na značaju kada se izanalizira istorija njegove rekonstrukcije. Naime, reč je o potkrovlju koje je renovirano za samo mesec dana u skladu sa idejama dvočlane porodice. Arhitekta Aleksandar Gušić našao se pred specifičnim izazovom. Kako od nasleđenog  potkrovlja doći do ambijenta koji bi bio prečišćen i oslobođen svega suvišnog.

 

 

Proces rekonstrukcije trajao je 27 dana i rezulturao je ambijentom koji odgovara modernoj estetici i savremenim standardima življenja. 

 

Stan je renoviran na efikasan i ekonomičan način ali, prema rečima arhitekte, bez žrtvovanja kvaliteta i sofisticiranosti. Prvo što se može zapaziti je OPEN SPACE.

 

 

Dnevna zona je jedinstvena a čine je kuhinja i dnevni boravak povezani elegantnim kuhinjskim ostrvom postavljenim tako da bude polazna tačka. Horizontalu kuhinjskog ostrva prati i dosledna horizontala minimalističke estetike donjih kuhinskih elemenata. Sa desne strane ima dovoljno prostora za odlaganje u elementima od poda do plafona iza otmene površine od ploča u dezenu oraha kojima je obložena i ulazna zona stana, stvarajući tako elegantnu kocku  u čijoj unutrašnjosti se nalazi kupatilo.

 

 

 

Balkon predstavlja svojevrsni produžetak dnevnog boravka dok su spavaće prostorije tretirane kao posebne celine.

 

Sa estetskog aspekta, nailazimo na ubedljivu dominaciju bele boje koja prostoru, vizuelno posmatrano, daje na širini ali i prozračnosti. Efekat belog je najjači kada je akcentovan opozitnim tonom.

 

 

U ovom potkrovlju kombinacija kamena i drveta sa crnim detaljima stvara uzbudljivu dinamiku.

 

 

Minimalistički stil je dosledno sproveden kroz sve partije enterijera. Tome značajno doprinose i moderne forme nameštaja, decentna rasveta i sitni, rafinirani detalji.

 

 

 


 

Ako vam se dopada ovaj stil enterijera, pogledajte i:

Spoj industrijskog minimalizma i funkcionalnosti u stanu (DETALJAN PLAN)

Romantičan enterijer stana sa inovativnim pregradnim sistemom

 


 

Ovaj enterijer ilustrativan primer modernog pristupa životnom prostoru i savremenog životnog stila koji ne razdvaja estetsko od funkcionalnog.

 

Plan stana:

Zahvaljujući umeću arhitekte Gušića, ovako osmišljen prostor moguće je zamisliti u bilo kojoj svetskoj metropoli jer estetika minimalizma globalni trend a praktični, dobro povezani enterijeri u kojima je servisni blok razdvojen od intimnog se jednostavno podrazumevaju.

 


SHOP THE LOOK: modularna garnitura Betoven, tepih od krzna, Okrugli klub sto, Enviro DesignConceptStore


 

 

Tekst: redakcija Kuće stil

Foto: Relja Ivanić