PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Čarolija za decu i odrasle: Fantastična igraonica za decu inspirisana cirkusom

  • Objavljeno:
  • 23.12.2022

 

Le Petite Cirkus, kafe-igraonica za decu, razigranih boja i fantastičnih oblika, preneće vas u atmosferu jedinstvene cirkuske zabave, gde i neverovatno postaje moguće. Uživanje za decu i odrasle, fantastičan enterijer inspirisan cirkusom, omogućen je projektom koji je spojio zahteve funkcionalnosti i bezbednosti sa svetom dečije mašte.

 

Projektovanje prostora namenjenih za boravak dece može biti zabavno, ali je istovremeno odgovoran i izazovan proces. Puno znanja, posvećenosti i imaginacije potrebno je da bi se osmislio ambijent koji je bezbedan, inspirativan i fleksibilan, a ništa od toga nije nedostajalo projektantima beogradskog A4 studija. Njihov iskusan tim, koji potpisuje brojne projekte renomiranih ugostiteljskih objekata u zemlji i inostranstvu, je sa lakoćom koja se oseća u ovom razigranom enterijeru, dizajnirao Le Petite Cirkus, kafe-igraonicu u kojoj uživaju i deca i odrasli.

 

Prenamena porodične kuće u starom jezgru Pančeva imala je za cilj formiranje multifunkcionalnog prostora za igru i proslavu dečijih rođendana. Nekada prizemni objekat sa više prostorija i odvojenim tavanom, ovim projektom je rekonstruisan i ujedinjen u otvoreni prostor sa galerijom. Na 140 m2 unutrašnjeg i 180 m2 spoljašnjeg prostora smeštene su zone za sedenje, proslavu i igru. 

 

 

Tema cirkusa ispraćena je u enterijeru vatrometom boja, brojnim tipičnim detaljima, svodovima koji podsećaju na šator i veselim dezenima, obezbeđujući deci okruženje koje animira sva čula i prenosi ih u jedinstvenu atmosferu putujuće zemlje čuda.

 

 

Funkcionalno, igraonica se sastoji od ulazne zone sa garderobom iz koje se ulazi u kafe-bar – prostor za održavanje proslava i mesto gde roditelji mogu sačekati decu i galerije kojoj se pristupa stepeništem, iskorišćenim kao prostor za odlaganje. U dvorištu, pored zone za sedenje, nalazi se i zelena površina sa brdašcetom, tunelom i mobilijarom prilagođenim za igru na otvorenom.

 

 

Centralna zona igraonice je dvostruke visine i dominira prostorom svojim koloritom, formom i sadržajima. Više različitih mikrocelina poziva decu na interakciju, podstiče istraživanje i omogućava im da se slobodno kreću.

Korišćeni materijali su prilagođeni deci i formiraju udoban i bezbedan ambijent za igru. Jarke boje, geometrijski dezeni i raznovrsne teksture unose dinamiku u prostor, koji će stimulisati i obradovati svako dete.  

 


Pogledajte i ove inspirativne enterijere:

Najlepši klub i bazen za decu na svetu 

Umetnički enterijer kafe bara u Budimpešti


 

Prostor kafe bara nosi prepoznatljiv dizajnerski potpis A4 studija, vešto kombinovanje stilova, formi, boja i materijala u više različitih ambijenata u okviru jednog prostora. Drvo i opeka, dominantni materijali, unose toplu i prijatnu atmosferu, dok crno bele podne pločice, kao šah polja uvode posetioce u igru. Drvene stolice različitih boja šarmiraju svojim retro stiloma industrijski elementi rasvete daju dodatni akcenat ovom autentičnom prostoru.

 

 

Galerija je projektovana kao fleksibilni otvoreni prostor koji omogućava odvijanje aktivnosti i može se prilagoditi različitim zahtevima.

 

 

Projekat igraonice Le Petite Cirkus je slika radosti u svom izvornom obliku, rasterećujući inspirativni enterijer, koji i budi i stvara lepe uspomene, prostor u kom sasvim sigurno uživaju i deca i roditelji 

 

 

PLAN

 

 

Projekat: A4 STUDIO

Fotografije: Miloš Martinović

Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća Stil