PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Umetnički enterijer kafe bara u Budimpešti

  • Objavljeno:
  • 4.3.2020

Sledeći put kada posetite mađarsku prestonicu, ne propustite da vidite bar koji je na originalan način uredio Roman Plyus: od nekadašnje fabrike tekstila nastao je enterijer ispunjen unikatnim umetničkim delima, pastelnim tonovima i retro notama koji mami goste da zabeleže Instagram trenutke u živopisnom okruženju.

 

"Buhairest Bar" nalazi se u srcu Budimpešte, u zgradi s početka 20. veka. Nekada se u ovoj zgradi nalazila fabrika tekstila, a nakon njenog zatvaranja krajem veka, zgrada je bila napuštena.

 

      

 

Novi vlasnik zamislio je ovo mesto kao novi i moderan prostor za okupljanje sugrađana i turista, i stoga pozvao renomiranog ruskog dizajnera Romana Plyusa, poznatog po kreiranju unikatnih i ekstravagantnih enterijera.

 

       

 

Preko 350 kvadratnih metara u prizemlju zgrade uređeno je u elegantnom retro stilu i obogaćeno modernim delima internacionalnih umetnika.

 

      

 

Tako se između ostalog u baru može videti delo "Pinocchio" koje je kreirao intrigantni umetnik Kaws, kao i brojne reprodukcije dela najpoznatijih umetnika 20. i 21. veka.

 

      

 

Enterijer je odenut u nežnu boju lososa kao odraz eksterijera jer je fasada zgrade u kojoj se nalazi bar "Buhairest" izrađena od cigle u nežnoj crveno-roze boji.

 

      

 

Jedan od ciljeva atraktivnog dizajna enterijera je da podstakne goste na fotografisanje, snimanje i deljenje zajedničkih momenata i utisaka.

 

      

 

"Veoma je važno da javna mesta ostave pozitivne utiske na posetioce i omoguće im dobre fotografije kao suvenire. Oduvek je bilo važno ljudima da sačuvaju svoju priču. I to još od vremena pećinskih crteža. Instagram je danas poput male pećine u kojoj svako od nas prikazuje slike iz svog života", objašnjava dizajner.