PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Najmanje kuhinje na svetu, super dizajn i ušteda

  • Objavljeno:
  • 29.6.2022

Predstavljamo  najmanje kuhinje na svetu,koje su radikalno drugačije od onih koje poznajemo i odgovor su na tržište nekretnina i nove trendove stanovanja.Kuhinje,premijerno lansirane na sajmu nameštaja u Milanu 2022 su super dizajnirane, mobilne i donose uštedu u prostoru i novcu.

 

U ključu savremenog življenja novih generacija, kuhinja prestaje da bude mesto okupljanja porodice, celodnevne pripreme hrane i hedonističkih rituala. Centar društvenog života se sve više pomera van doma kao i porodična okupljanja. Današnji tridesetogodišnjaci žive u skladu sa novom operativnošću, mobilni su i online, često putuju i znatno manje vremena provode u ličnom životnom prostoru. Samim tim, funkcionalne celine enterijera su u povlačenju pred partijama za odmor, relaksaciju i zabavu

 

 

Nove male odnosno mikro kuhinje podrazumevaju brzo i efikasno pripremanje hrane, upotrebu indukcionih ploča, maksimalnu uštedu energije.

 

 

Tradicionalna kuhinja je dekonstruisana. Redukovana na neophodne funkcije u skladu je sa promenom trendova življenja i stanovanja. Mikro kuhinje, koje su predstavljene za 2022. godinu odgovor su na moderni nomadizam, potrebe življenja u metropoli, smanjivanjem povšina stana i česte selidbe. Kuhinja više nije samo centar doma, neophodna je i u kancelariji i na putovanjima.

 

 

Na Salone di Mobile 2022 u Milanu premijerno je  predstavljena kolekcija mikro kuhinja,koja sadrži sve neophodne elemente povezane u kompaktnu celinu. Kolekcija kuhinja  novog brenda Fabita zadržava kuvanje kao osnovnu fukciju ali na drugačiji način.

 

 

Očigledna je promena pristupa, nova praktičnost I mogućnost korišćenja u različitim uslovima. Sve to praćeno je inovativnim, atraktivnim dizajnom koji je za Fabitu radio Adriano Design.

 

 

Proizvodi omogućavaju više funkcija istovremeno, nude pametna tehnološka rešenja.

 


Super ideje i inspiraciju možete pronači i na:

5 inspirativnih kuhinja koje su oduzele dah u 2021. godini

Najtraženije kuhinje u 2022. i na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine


 

Kako bi uštedele dragocen prostor u sve manjim stanovima, smanjena je glomaznost, debljina i težina u poredjenju na kuhinje koje pozanajemo.

 

Tekst: redakcija Kuće stil

Proizvodi na fotografijama: Fabita

Foto: Sara Magni