PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Kula Beograd: Zgrada koja će promeniti panoramu Beograda (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 12.7.2021

Predstavljamo vam budući izgled najviše građevine u Srbiji i regionu - Kula Beograd. Ova zgrada će u sebi sadržati apartmane i hotel “Sent Redžis”, a na vrhu će se nalaziti jedna od najvećih budućih turističkih atrakcija u Beogradu. 

 

Panorama Beograda će uskoro biti obogaćena sa još jednom zgradom koja će dodati novu dimenziju njenom prepoznatljivom obeležju – Kulom Beograd. Sa gradnjom koja se očekuje da će biti završena do kraja 2021. godine, Kula Beograd predstavljaće građevinsko remek-delo sa najvišim vidikovcem u Srbiji i regionu. Smeštena na samoj obali Save, ova zgrada će biti visoka 168 metara i činiće okosnicu kompleksa Beograda na vodi sa izvanrednim pogledom prvenstveno na reku Savu i istorijski dragulj Beograda - tvrđavu Kalemegdan, ali i na ostatak Beograda.

 

 

Specifična ''uvrnuta'' fasada Kule Beograd oslikava obližnje ušće Save u Dunav, a u njenim reflektujućim površinama ogledaju se kako reke, tako i urbano okruženje, što čini ovu zgradu dinamičnijom. Enterijer zgrade biće podjednako atraktivan, a predstavljaće omaž lokalnoj tradiciji i kulturi u neodoljivom spoju sa savremenim dizajnom. U celoj zgradi preovladavaće prirodni materijali i boje, sa pažljivo odabranim umetničkim delima i teksturama inspirisanim sa rekom Savom i duhom Beograda.

 

 

 

 

 

Zahvaljujući izvanrednoj poziciji i okruženju, kompanija Marriott International prepoznala je upravo Kulu Beograd kao idealno mesto za prve Sent Redžis stanove u Evropi, kao i za čuveni Sent Redžis hotel, koji u Beograd donosi dah klasičnog Njujorka. Hotel će se nalaziti duž prvih 11 spratova, a stanovi će se protezati od 14. do 39. sprata. Impozantna balska dvorana u prizemlju biće mesto ekskluzivnih dešavanja, a zgrada će takođe sadržati i 305 parking mesta.

 

 

Sa vidikovca na samom vrhu Kule pružaće se neponovljiv pogled na gradsko jezgro, ali i na one delove koje do sada nije bilo moguće videti iz ove perspektive. Do vidikovca, otvorenog za sve posetioce, stizaće se liftom u samoj zgradi, kao i pešačkim mostom koji će povezivati Kulu Beograd i obližnju Galeriju Beograd, najveću šoping i gastronomsku destinaciju u regionu.

 

 

 

Posetiocima Kule Beograd i Sava Promenade, koja će se nalaziti duž nje, na raspolaganju će biti još jedan javni prostor – plato inspirisan urbanom kulturom i istorijom Beograda, ali i nekim od najčuvenijih evropskih trgova. Prirodni kamen i šema popločavanja prate složenu geometriju koja povezuje otvoreni prostor i zgradu. Posebni elementi, poput drvenih klupa, specijalno su dizajnirani za okolinu Kule Beograd, a znaci, osvetljenje i drugi elementi pažljivo su birani tako da se uklope u ambijentalnu celinu.

 

 

Kako će ova kula izgledati u celosti kao i njen enterijer pogledajte u video prilogu koji sledi.

 

 

Budite u toku:

 

Beograd na vodi je monumentalni projekat urbane revitalizacije vredan oko 3 milijarde dolara, stvarajući novi centar grada i novu međunarodnu destinaciju. Kako napreduje gradnja projekta, pogledajte u sledećem video prilogu.