PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Bajkovite kuće za odmor u zagrljaju prirode

  • Objavljeno:
  • 26.8.2022

Arhitektonska firma "Aoe project team" projektovali su fantastične kućice na drvetu koje se utapaju u šumu, a kreirane su tako da zadovolje kako potrebe roditelja tako i dece i potpuno ih povežu sa prirodom tokom odmora.

 

Predstavljamo vam zadivljujuće naselje koje je osmišljeno kao hotelski kompleks, odnosno kao hotelski apartmani koji bi gostima ponudili potpuni ugođaj i priliku da se što bolje povežu s prirodnim okruženjem.

 

Imajući u vidu lokalnu klimu i okruženje, stvaranje zadivljujućeg kompleksa u blizini prirode postao je glavni cilj arhitektonskog studija "Aoe project team". Za lokaciju odabrali su prostor gde je klima blaga i prijatna, sa bujnim drvećem i malom rekom koja teče kroz to mesto.

 

 

Svoju inspiraciju arhitekte su crpele od drevnih civilizacija, kada su njihova naselja bila svojevrsna skloništa sa širokim pregledom i praktičnošću, uz izbegavanje opasnosti. Ovaj koncept su arhitekte primenile u projektu, omogućavajući posetiocima bliži odnos sa prirodom. Kuće su podignute na visini od 5 metara, čineći visinu usklađenu sa krošnjom drveća. Gledajući kroz prozor, nalazi se bujno drveće koje ljudima pruža iskustvo života u džungli.

 

 

Ovaj hotelski kompleks se nalazi u Guejlinu, poznatom, kineskom turističkom gradu.  Napravljen je od 15 zasebnih jedinica, svaka sa različitom formom i kvadraturom. Za jedan tip kuća, površine 27m2 područje glavnih aktivnosti koncentrisano je na prvom spratu, a drugi sprat izdvojen je i otvoren čineći ga savršenim za dečiju igru.

 

 


Povezane vesti:

Dijamantske kućice na drvetu

Naselje kao remek-delo: Jedno od najlepših mesta na svetu za porodični život


 

Za druge tipove kuća, dečija spavaća soba nalazi se na drugom spratu, dok je prvi sprat rezervisan za dnevni boravak i spavaću sobom za odrasle. Ova tip kuća površine je približno 45 m2. U zatvorenom prostoru, prvi i drugi sprat povezani su stepenicama i terasom koje omogućavaju deci da se igraju u bilo kom prostoru koji odaberu.

 

 

Kako bi za decu kreirali još veći prostor za zabavu tokom odmora, napravljen je i tip kuće koji koristi spoljni tobogan za povezivanje drugog i prvog sprata.

 

 

Poseban šarm odaju i apartmani koji poseduju veštački krov od slame, zakrivljen, sa organskim izgledom, izdignut od površine zemlje.

 

 

Duž krivudavih drvenih puteva, dolazi se do kuća na različitim položajima. U isto vreme, putevi su povezani i sa restoranima i drugim zajedničkim prostorima za decu i roditelje koji kompleks sadrži.

 

 

Nadzemni most i struktura apartmana omogućavaju da se prizemlje maksimalno izdigne, smanjujući uticaj na okolinu, a takođe stvara i divan panoramski vrt.

 

 

Ovo unikatno odmaralište gde se dizajn i arhitektura harmonično spajaju s prirodnom okolinom i džunglom zasigurno će omogućiti ljudi da se opuste sa svojom porodicom među krošnjama drveća i udahnu novu, pozitivnu energiju.

 

 

 

 

Tekst: redakcija Kuće stil

Fotografije: Runzi Zhu

Izvor: V2Com