PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Dijamantske kućice na drvetu

  • Objavljeno:
  • 25.3.2019

Italijanska arhitektonska firma "Peter Pichler Architecture", poznata po zaštitničkom odnosu ka prirodnoj okolini i održivom dizajnu, predstavila je koncept za fascinantne kućice na drvetu koje se utapaju u šumu na severu Italije.

 

Projekat "Tree House" je osmišljen kao ekstenzija postojećeg hotela na Dolomitima, odnosno kao hotelski apartmani koji bi gostima ponudili potpuni ugođaj i priliku da se što bolje povežu s prirodnim okruženjem.

 

 

Smeštene među jelama i arišima, kućice se savršeno uklapaju u šumu zahvaljujući prizmatičnom obliku koji je inspirisan upravo zimzelenim drvećem, i eksterijeru obloženom tamnim drvetom.

 

 

"Verujemo da je budućnost turizma zasnovana na odnosu između čoveka i prirode. Dobro integrisana, održiva arhitektura može ojačati ovaj odnos, tako da ništa drugo nije potrebno", ističu arhitekte biroa Peter Pichler Architecture.

 

 

Iako nazvane "kućice na drvetu" one će zapravo biti postavljene na betonskim temeljima, i biće izgrađene u potpunosti od lokalnog drveta. Dvokrevetni apartmani zauzimaće površinu između 35 i 45 kvadratnih metara i prostiraće se na dva nivoa.

                 

Kao kontrast tamnoj fasadi, unutrašnjost je obložena svetlim drvetom i opremljena minimalistički. Prozori od poda do plafona obezbeđuju maksimalno uživanje u pogledu.

                 

Na donjem nivou smešteni su mala dnevna soba i kupatilo. Otvoreno stepenište vodi ka spratu gde se nalazi spavaća soba, sa krevetima okrenutim ka krošnjama drveća.

                 

 

Svaka kućica biće opremljena sistemom za prikupljanje kišnice i recikliranje, dok će geotermalne pumpe služiti za grejanje objekata tokom zimskih meseci.

 

 

Foto: Peter Pichler Architecture