PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

5 načina kako da svoju staru sofu i fotelje pretvorite u novitet

  • Objavljeno:
  • 2.11.2021

 

Ukoliko biste voleli da malo promenite svoju sofu ili fotelju, a da ne kupujete nove, pogledajte ove jednostavne i lake savete koji će vam pomoći da ove komade nameštaja uz samo nekoliko koraka osvežite i pretvorite ih u sjajan novitet u vašem enterijeru.

 

Kao centralni deo vašeg doma, fotelje i sofe su jedan od vodilja stila uređenja enterijera. Međutim ukoliko su ovi komadi nereprezentativni i celokupan enterijer se narušava. Ako želite da ih osvežite, ali ne i da iznova kupujete ove komade, pogledajte listu naših saveta kako ih jednostavno možete adaptirati uz samo nekoliko koraka i pretvoriti u sjajne novitete uz koje će ceo enterijer sinuti.

 

1. Novi jastuci

 

Jedan od najekomičnijih promena na našoj listi i ujedno i prva predstavlja obnova ili dodavanje jastuka na vašem kauču ili fotelji. Ova laka promena može biti kupovina novih jasučića ili pak navlaka za vaše dosadašnje. Možete se poigrati sa veličinom jastuka, teksturama ili tipom tkanine kako bi vašoj sofi ili fotelji dali novu dimenziju, ali vodite računa da su u skladu sa vašim komadima i celokupnim enterijerom.

 

 

2. Novi tapacir

 

Ne samo što će vašu sofu ili fotelju pretvoriti u nove, već će se rešiti i svih prljavština koje se jako teško čiste sa starog nameštaja. Fotelje možete presvući u svoju omiljenu boju i zanimljiv dezen, a dodatni efekat dobićete ako mu pridružite zanimljive teksture. Tapaciranje možete poveriti stručnjaku, a ukoliko biste sami voleli ovo da uradite, pogledajte naš detaljan vodič kako možete sami tapacirati stolice i fotelje. Pustite mašti na volju i pretvorite vašu sofu u pravo remek-delo na kom ćete uživati.

 

 

Za inspiraciju pogledajte kako izgleda kompletan enterijer ovog stana na Banovom Brdu

 

3. Novi prekrivač, novi nameštaj

 

Ukoliko je izdvajanje za budže za tapaciranje prevelik u ovom trenutku, možete se odlučiti i za opciju prekrivača. Ovo je laka i vrlo povoljna promena koja će u tren oka napraviti razliku u vašem nameštaju. Dodatna pogodnost je to što se prekrivač lako pere, a postoji pregršt tkanina, boja i tekstura koje možete odabrate.

 

 

Pogledaje kako izgleda kompetan enterijer ovog šarmantnog stana od 31 m² na Voždovcu

 

4. Drvene nogare ili rukonaslone zamenite novim

 

Za sofe i fotelje sa nogarama ovaj savet predstavlja pravi užitak. Trenutne nogare možete zameniti drugim od drveta, metala, tanjih ili debljih dimenzija. Nebo je granica za izbor i kreativnost. Ukoliko kupovina novih nogara iziskuje veći budžet nego što ste očekivali, ukoliko su drvene, možete nogare jednostavno išmirglati i premazati drugom bojom po izboru. Isto važi i za rukonaslone. Verovali ili ne ova jednostavna promena učiniće da vaši komadi u dnevnoj sobi izgledaju skuplje.

 

5. Dodajte tabure uz sofu

 

Oblik vaše fotelje ili sofe takođe možete promeniti. Naime, možete ga produžiti pomoću jednostavnog taburea koji će funkcionisati i kao dodatno sedište, ali i kao oslonac za noge. Ova na prvi pogled jednostavna promena delovaće atraktivnije uz vaše stare komade nameštaja, a pružiće vam dodatni komfor tokom noći uz prijatnu večeru i film.