PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Eklektičan enterijer stana na Banovom brdu za četvoročlanu porodicu

  • Objavljeno:
  • 14.10.2021

Izolovan od gradske buke, orijentisan prevashodno ka sopstvenom dvorištu, stan na Banovom brdu predstavlja pravi, savremeni topli dom. U njemu suptilno se šeta između različitih stilova, lagano uvodeći notu eklektike.

 

 

U stanu u kojem živi četvoročlana porodica, cilj je bio spojiti luksuzniji izgled sa funkcionalnošću i njihovim navikama. Sa tim na umu, arhitektonski biro Unknown Studio iz Beograda služili su se različitim inovativnim tehnikama kako bi jedan, prethodno monotoni prostor pretvorili u pravo remek-delo.

 

Po ulasku u stan odmah se vidi kreativna razigranost istaknuta sa letvicama od punog drveta na garderoberu i dizajnerskom rasvetom.

 

 

Dvostrana orijentacija stana doprinosi postojanju različitih tipova svetlosti u toku dana. Prirodno osvetljenje je dodatno naglašeno zamenom i proširenjem otvora i korišćenjem stolarije sa tanjim profilima.

 

Shop the look: Modularna garnitura Shine i fotelja Evolution, Enviro DesignConceptStore

 

 

Veštačko osvetljenje planirano je kao nastavak prirodnog, poput LED rasvete u nastavku dnevne sobe i trpezarije sa malim frižiderom za vino. Rasveta je koncipirana i pozicionirana kroz više zona, sa velikom mogućnošću kontrole i upravljanja tako da se može prilagoditi željenom ambijentu i potrebi.

 

 

Velelepnom utisku stana doprinosi i visina prostora od 300cm. Ulaz, dnevna zona i kuhinje, iako su fizički odvojene, vizuelno čine jednu povezanu celinu sa staklenim vratima.

 

 

Kompozitni materijali na kuhinjskim pločama, iako tamni i glatki, odabranim dezenom i završnom obradom stvaraju percepciju dubine.

 

 


Povezane vesti:

Elegantan stan tenisera Filipa Krajinovića
Jedinstven i eklektičan enterijer stana u Novom Sadu (DETALJAN PLAN)


 

Zona spavaće sobe, vizuelno je neutralisana vratima integrisanim sa oblogom zida, s obzirom na njenu poziciju tik uz ulazna vrata. Ono što je specifično u spavaćoj sobi jeste inovativna podela prostora kako bi pored spavaće sobe nastalo i kupatilo ali i dodatak u vidu otvorenog garderobera.

 

 

Pažljivo odabranom materijalizacijom stvara se opšti utisak mirnog ambijenta. Toplini obloga od masiva i furniranog mdf-a komplementira hladnoća i hrapavost betonske tehnike na zidovima sa zlatnim linijama.

 

 

Na suprotnoj strani sobe, teksturu drveta umiruju glatke linije aluminijumskih profila, ogledala i stakla garderobera u kome je smešten i televizor.

 

 

Zona dečijih soba, pozicionirana je na suprotnoj strani stana. Monotonija dugog hodnika koji povezuje ove zone, razbijena je sa naglašenim vertikalnim, drvenim oblogama iza kojih se krije dodatni prostor za skladištenje. Na taj način formirala se pored prostora za odlaganje i interesantna igra elemenata i prelamanja svetla.

 

 

Svedene linije komada nameštaja predstavljale su još jedan kontrast podnim i zidnim oblogama, koje sa sobom nose duh vremena u kojima su vladali drveni podvi i opeka te na taj način zaokružuju priču eklektike u kontrolisanoj meri, kojoj se težilo.

 

 

Plan stana i kvadrature:

 

Ulaz sa hodnikom: 16.50m2

Kuhinja: 18.00m2

Dnevna zona: 43.00m2

Spavaca soba sa kupatilom: 20.5m2 + 5.00m2

Toalet: 2.9m2

Vešernica: 2.00m2

Soba 1 sa kupatilom: 21.00+4.50m2

Gostinska soba: 14.00m2

Soba 2:  17.50m2

Kupatilo: 4.50m2

Ukupno neto: 170m2

Autor projekta: Unknown Studio D.O.O. / Jovana Miletić, Miloje Krunić, Mina Nedeljković, Katarina Miletić

Fotografije: Relja Ivanic

Izvođač: Merano Doo Čačak