PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Top 5 najatraktivnijih kamp kućica

  • Objavljeno:
  • 15.3.2021

Blizu ili daleko od svih, gde god poželite, ove neverovatne kamp kućice ponudiće sve što vam je potrebno, ali i mnogo više od toga!

 

Ne samo što su atraktivne i obezbeđuju sve što je potrebno za život u maksimum trideset kvadrata, već vam pružaju slobodu i omogućuju da svaki dan provedete na drugom mestu, planini, reci ili jezeru, blizu ili daleko od svih.

 

Stoga ne čudi što u vreme socijalnog distanciranja moderne kuće na točkovima postaju sve popularnije i inspirišu dizajnere da kreiraju što atraktivnije modele. Predstavljamo neke od najboljih:

 

1. 2 u 1 kućica

 

Ova kamp kućica ima nešto čime se nijedna druga ne može pohvaliti! U samo par minuta, Sealander se transformiše iz kućice kraj mora u kućicu na vodi. Ukoliko volite da kampujete kraj reke, jezera ili mora, za tili čas možete odvesti kućicu u vodu i koristiti je kao brod. Kamper nemačke proizvodnje dovoljno je lagan da ga može vući i manji automobil, a njegova cena se kreće od 17.500 evra u zavisnosti od opreme.

 

 

 

2. Rotirajuća kućica na točkovima

 

Unikatna kamp kućica Romotow, čiji dizajn potpisuje novozelandska firma W2, nudi jedinstven prostor za život na točkovima. Unutrašnji deo prikolice se rotira za 90 stepeni i na taj način gotovo da duplira koristan prostor.

 

U centralnom delu unutrašnjosti od 27 kvadrata, nalazi se kuhinja sa prostranom trpezarijom koja se može transformisati u dodatnu spavaću sobu, dok su glavni prostor za spavanje i kupatilo izdvojeni u drugom delu kućice. Zvezda dizajna – prostrana terasa, sadrži ugrađen roštilj i dovoljno prostora za uživanje u ručku na otvorenom. Cena kamp kućice je oko 300.000 evra.

 

 

 

3. Aerodinamična luksuzna kamp prikolica

 

Ako je verovati proizvođaču, firmi Bowls, Chief On The Road je najaerodinamičnija putna prikolica ikada napravljena i stoga je izuzetno pogodna za manevrisanje. Njenu spoljašnjost krasi uglačani aluminijum koji reflektuje prizore iz okruženja, ali ni unutrašnjost nije ništa manje lepa. Podno grejanje, moderna trpezarija za četvoro, kupatilo u hotelskom stilu, izdvojena spavaća soba.

 

Kućica je opremljena baterijom velikog kapaciteta koja omogućuje funkcionisanje svih uređaja tokom sedam dana bez priključivanja na mrežu. Cena ove kamp kućice kreće od 160.000 evra.

 

 

 

4. Futuristički pikap sa prikolicom

 

Za one koji vole futuristički dizajn, pravi izbor je Teslin CyberTruck pikap sa odgovarajućom kamp prikolicom. Iako nisu još otkriveni svi detalji o prikolici, veliki kapacitet vuče pikapa nagoveštava će prikolica biti većih dimenzija i dobro opremljena. Ipak, ako volite da sve nosite na samo četiri točka, nova verzija pikapa biće opremljena sa šatorom, prostorom za pripremu hrane i roštiljem, i imaće više prostora za sedenje. Cena osnovnog CyberTruck modela kreće od 34.000 evra.

 

 

 

5. Kuća za urbane nomade

 

Vizionarski dizajn zamišljen je za 2030. godinu, kada nove generacije potraže alternativu gradskom životu. Autor projekta, Jude Fan, objašnjava da će inovativna rešenja poput ovog omogućiti mladim ljudima da vode povezan život van bučnih i zagađenih gradova. Ova kuća na točkovima poseduje modularan enterijer koji se prilagođava potrebama pojedinaca, parova ili čak porodica. Ukoliko vlasnici požele da se skrase ili prošire životni prostor, vozilo se parkira i poveže sa kućom preko specijalno dizajniranih panela.