PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Najskuplje kuće na točkovima

  • Objavljeno:
  • 29.5.2018

Ako ste osoba koja voli da putuje, ali na otvorenom putu, od mesta do mesta, onda verovatno volite karavane, odnosno rekreativna vozila, koja u svom sastavu imaju kupatilo, kuhinju, i sve ostale pogodnosti jedne regularne kuće.

 

Ova vozila generalno gledano predstavljaju veliku investiciju, budući da vas čak i oni prosečni modeli mogu koštati hiljade, ako ne i stotine hiljada evra. Ali šta se dešava kad se dizajn jednog ovakvog vozila odvede na sledeći nivo? Jedna od glavnih osobina ovog vozila je što može biti u potpunosti uređeno prema vašim željama i prilagođeno vašim potrebama.

 

Poslednjih godina u svetu se desio porast luksuzno dizajniranih kuća na točkovima koje samo određena grupa ljudi može priuštiti. Iako je tačno da je veći deo karakteristika ovih mašina potpuno nepotreban u pogledu funkcionalnosti, definitivno jesu impresivne. Stoga, bacite pogled i saznajte koja su najskuplja karavanska vozila na svetu.

 

5. Newmar King Aire

 

Ovaj karavan predstavlja jedno od najvećih i najluksuznijih vozila A klase na tržištu. Njegova cena počinje od milion dolara, i zavisi pre svega kako i čime planirate da ga prilagodite svom ukusu i željama, što znači da će mu cena znatno skočiti u zavisnosti od materijala, nameštaja, elektronike i slično.

 

Zanimljiva kombinacija boja, odlično umrežen sistem koji povezuje svu tehnologiju u vozilu, a koju kontrolišete preko tableta sa vašeg vozačkog mesta. Model šasije je Spartan K3, dok motor koji pokreće ovo vozilo jeste Cummins dizel motor od 605 konjskih snaga. 

 

 

Foto: newmarcorp.com

 

4. Producer pad

 

Producer Pad, odnosno "producentski studio" Sajmona Kauela, predstavlja  poboljšanu verziju Vil Smitovog The Heat-a. Prvo što vas zaprepasti je zapravo veličina ove prikolice koja je teška 30 tona, pokreću je 22 točka, i ima površinu od 370 m² kao i "The Heat". Opremljena je sa dve spavaće sobe i dva kupatila, potpuno opremljenom kuhinjom, kancelarijom i ogromnim TV ekranima. Postoji čak i stalak za šminkanje sa pop-up ekranom koji povezuje Kauela sa njegovim ličnim fizijatrom.

 

U slučaju da mu zatreba privatnost, može da zasenči prozore, i generalno da kontroliše svaki deo vozila putem tableta. Drveni enterijer je italijanski i ručno poliran najmanje 20 puta da bi se postigao visoki sjaj. I ova prikolica je proizvedena od strane "Anderson Mobile Estates" i prodata za 2 miliona dolara. 

 

Ova vozila sa spiska možda jesu pravljena po narudžbini ili za određenu klijentelu, ali možda su vas inspirisale udobnost koju ovakva vozila pružaju, što vas ne sprečava da kupite jedno za sebe ili da vas zainteresuje za otkupljivanje polovnog automobila ove vrste

 

Ako planirate kupovinu ovakve vrste vozila, i da putujete bilo po Srbiji ili inostranstvu, obavezno uzmite u obzir kategoriju kojoj pripada vozilo i sve što to podrazumeva, poput goriva i putarina na naplatnim rampama.

 

 

 

3. The Heat

 

"The Heat" je u vlasništvu čuvenog holivudskog glumca Vila Smita. Ova pokretna palata mu služi pre svega na snimanjima, kad je daleko od kuće, ali čini se da, kad vidite kako izgleda vozilo, zapravo ne propušta mnogo. Ovaj model je težak 30 tona, ima 22 točka i površinu od 370 m². Procenjuje se da je opremljeno kožnom galanterijom u vrednosti od 30.000 dolara, i granitom u kuhinji i kupatilima u vrednosti od 150.000 dolara.

 

Prikolica ima i drugi sprat koji se otvara na pritisak dugmeta i koristan je za smeštaj većeg broja ljudi. Takođe, kao poseban luksuzan dodatak, tu je 14 različitih televizijskih ekrana. Prikolica je proizvedena od strane "Anderson Mobile Estates", i prodata za 2,5 miliona dolara.

 

 

 

2. Vantare Platinum Plus

 

Ovo je najskuplji autobus, odnosno karavansko vozilo, iz serije "Featherlite Vantare". Jedina odgovarajuća reč koja bi mogla da opiše enterijer ovog vozila je preterano. Opremljen je elementima od Inka mermera, italijanske kože, ručno rađenog stakla, sapela drveta i mek štavljene kože.

 

Od nameštaja tu su italijanska sofa u kraljevskoj veličini, posuđe poznatih dizajnera u kuhinji kao stvorenoj za pravljenje svih mogućih koktela, a ugrađena je i pokretna traka za trčanje. A najfascinantniji deo? Činjenica da u ovo čudo može da stane i sportski automobil, ako rešite da vam je tako lakše da se krećete uzduž i popreko destinacije na koju vas je dovezao "Platinum Plus".

Cena ovog vozila kreće od 2,5 miliona dolara.

 

 

 

1. EleMMent Palazzo
 

Najskuplji RV na svetu je prodat u Dubaiju, za 3,1 miliona dolara, što ne bi trebalo da čudi s obzirom na ekstravaganciju grada i bogatstva njegovih stanovnika. Ovaj RV je napravljen od strane austrijskog proizvođača "Marchi", i predstavlja luksuzno i futurističko vozilo koje izgleda kao da je ispalo iz naučno fantastičnog filma.

 

U vozilo ulazite preko automatizovanog prolaza, Kad kročite u vozilo, primetićete da modulrani kauč može da se transformiše u gostinsku sobu, ili salon po potrebi, dok je ceo enterijer ukrašen punim drvetom, mermerom i poliranim metalnim elementima. U slučaju da treba da ugostite već broj ljudi, ovo vozilo ima salon sa kaminom na krovu, koji se otvara na pritisak dugmeta.

 

Ovaj model pokreće motor od 510 konjskih snaga, a brzina koju može dostići iznosi 150 km/h. Ova skupa igračka služi da bez muke prikaže svu ekskluzivnost i ekstravaganciju svog vlasnika.

 

 

 

Foto: marchi-mobile.com