PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Apple je ponovo impresionirao svet novim proizvodima

  • Objavljeno:
  • 21.4.2021

Apple je ponovo iznenadio sve svoje poklonike na "Spring loaded" dogadjaju. Ono što najviše može da obraduje zaljubljenike tehnike i gedžeta  su novi proizvodi, nove mogućnosti i originalan dizajn.

 

 

Na prvom mestu je svakako novi iMac sa sjajnim performansama i sa M1 procesorom. Odlikuje ga debljina od svega 11,6 mm kao i Retina ekran od 23,5". Podešavanje temperature boje je prednost prve vrste kao i antirefleksni premaz. Ovaj računar poseduje web kameru sa 1080p, kao i šest zvučnika s Dolby Atmos podrškom. Krunu koncepta predstavljaju  tri mikrofona studijskog kvaliteta.

 

 

U nizu prednosti su brzi Thunderbolt  priključci, Wi-Fi 6, USB priključci kao i bežični Magic Keyboard sa Touch ID-om. FaceTime kamera od 1080mp će obradovati mnoge ali i unapredjena brzina, čak 69 puta, u odnosu ba prethodni model. Novi uredjaj biće dostupan u 7 boja.

 

 

Na Appleovoj virtuelnoj prezentaciji posebnu pažnju je privukao lljubičasti Iphone 12 u skladu sa paletom prolećnih boja. U prodaji će se širom sveta naći poslednjeg dana aprila. O čemo ćemo Vas, naravno, podrobnije obavestiti.

 

 


 

Ovako bi telefoni mogli izgledati u budućnosti

 

Nendo je predstavio apsolutno unikatan dizajn telefona koji se presavija tri puta. Da li će pametni telefoni uskoro izgledati ovako?

 

 


 

Apsolutna novina u ponudi brenda je AirTag, Bluetooth privezak koji će služiti za pronalaženje izgubljenih stvari poput prtljaga, rančeva i torbi, ključeva, sitnica.  AirTag se služi tehnologijom Precision Finding i ultra wideband čipom U1 koji zajedno mogu vrlo precizno locirati izgubljenu stvar.

 


 

Volvo automobil budućnosti

 

Švedski proizvođač automobila Volvo predstavio je svoj automobil budućnosti: samovozeće električno vozilo koje služi i kao pokretna kancelarija, spavaća i dnevna soba, koji bi uskoro mogao da postane alternativa avionskom i železničkom prevozu.

 


 

AirTag

 

U Applevoj ponudi mnogo pažnje privukao je i Apple TV 4K sa novim daljinskim upravljačem i mogućnošću podržavanja HDR tehnologije u visokom kvalitetu. Uređaj će od sada moći putem spojenog  iPhonea da kalibrira balans boja koje reprodukuje, pa će tonovi na ekranu biti jasniji i precizniji nego na  na bilo kojem drugom TV uredjaju. Za najdoslednije zaljubljenike u tehnološke inovacije tu je i Ipad Pro sa M1 čipom. Najsavršeniji Appleov tablet biće ozbiljan konkurent laptopovima s obzirom na činjenicu da raspolaže sa 50% više procesorske snage.

 

Photo: Apple.com