PRIJAVA ZA NEWSLETTER:
Portal kucastil.rs vodi računa o privatnosti svojih posetilaca i njihovom korisničkom iskustvu. Portal koristi kolačiće da bi obezbedio što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost.
Više detalja možete pročitati ovde. Nastavkom pregleda stranica portala potvrđujete saglasnost sa korišćenjem kolačića. Razumem

 

Slatko-slana letnja torta

  • Objavljeno:
  • 6.8.2014

Isprobajte novi recept za tortu koja spaja dva ukusa – slatko i slano. Ova ukusna i osvežavajuća poslastica nesvakidašnjeg ukusa pravi se od svežeg voća, slatke pavlake i – slanih pereca. Bez mnogo truda iznenadite goste zanimljivom tortom, kakvu još nisu probali.

 

Potrebni sastojci:

 

Za koru:

 

4-5 šolja slanih pereca

2 štapića maslaca

 

Za krem:

 

1 šolja krem sira (treba ga malo rastopiti)

½ šolje šećera

2 kafene kašičice vanile

1 ½ šolja slatke pavlake ili šlag pene

 

Način pripreme:

 

Najpre pripremite koru. Za to vreme zagrejte rernu na 150 stepeni Celzijusa.

 

Izmrvite perece i sjedinite sa maslacem, pa smesu naređajte u pleh. Dobro je pritisnite kako bi postala kompaktna, a ako je potrebno koristite dno ravne čaše.

 

Umutite krem sir i šećer zajedno dok se ne napravi glatka smesa. Zatim dodajte vanilu i dobro promešajte.

 

U pripremljenu smesu lagano umešajte šlag penu ili slatku pavlaku. Smesu lepo rasporedite po potpuno ohlađenoj kori, a najzgodnije je ako tortu ređate u činiju.

 

Na kraju, na vrh torte dodajte sveže voće po izboru, a naš izbor ovoga puta su bile jagode i borovnice. Tortu ukrasite po želji, a zatim je stavite u frižider na nekoliko sati pre serviranja. Odlična je kada odstoji, zato uživajte u novom ukusu.

 

Foto: blog.thelovenerds.com