PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Spoj elegantnog i rustičnog u enterijeru drvene kuće pored jezera

  • Objavljeno:
  • 13.3.2024

Luksuzna koliba, moderno utočište na obali jezera, odiše elegancijom koja se sjedinjuje sa rustičnim šarmom drveta. Ušuškana na obali jezera, ona pruža iskustvo povezanosti sa prirodom, uz funkcionalan raspored, velike fasadne otvore i rafinirane detalje enterijera.

 

Ušuškana na obali jezera, šarmantna drvena kuća od 280m² transformisana je pod vođstvom  Mélodie Violet, dizajnerke enterijera i vlasnice dizajnerskog studija Imagine. Ovaj projekat, nazvan Chalet Magog, predstavlja luksuzno utočište za odmor u prirodi, u isto vreme elegantno i rustično.

 

 

Drvo je dominantan materijal luksuznoj kući pored jezera, u kojoj se spajaju moderna elegancija i šarm rustike

 

 

Glavna transformacija u enterijeru bila je otvaranje prema spoljašnjem prostoru. Veliki prozori i balkonska vrata omogućili su jedinstven pogled na okolinu, kao i puno dnevne svetlosti u enterijeru. U enterijeru dominira drvo, kombinujući panele od javora i obloge od borovine za modernu eleganciju koja poštuje rustični šarm.

 

 

Uređenje dnevne sobe je toplo i udobno, neutralnih boja, sa nameštajem oblih formi i centralnim kaminom. Fokus je na prelepom pogledu koji se, kroz prozore od poda do plafona, pruža na šumu i jezero.

 

Shop the look: dizajnerski okrugli drveni stočić

 

Elementi enterijera rađeni po meri, kao što su prostori za odlaganje i pojedinačni komadi nameštaja, savršeno zadovoljavaju potrebe porodičnog života.

Svi detalji, od skulpturalnih svetlosnih elemenata do umirujuće palete boja, kombinovani su tako da ova luksuzna koliba  postane mirno i rafinirano utočište u srcu prirode.

 

 

Moderno opremljena kuhinja, mesto je za uživanje u pripremi hrane uz pogled na jezero. Trpezarija je elegantno uređena, sa spojem više tonova drveta i dovoljno mesta za sve članove porodice.

 

 

 

Enterijer je ispunjen svetlošću zahvaljujući velikim prozorima, a toplini enterijera doprinose centralni kamin i rafinirani detalji

 

U srcu dnevne zone nalazi se centralni kamin, istovremeno nenametljiv i impozantan, koji elegantno razdvaja udobnu dnevnu sobu i zimsku baštu, stvarajući tako različite životne prostore i održavajući opuštajuću atmosferu.

 

.


Kuća sa drvenom fasadom pored jezera, poput senke među krošnjama

Atraktivna drvena kuća kao sećanje na kolibu iz detinjstva (PLAN)


 

Spavaće sobe su oaze mira i udobnosti, sa udobnim krevetima i sofisticiranom dekoracijom koja odiše toplinom i šarmom. Kontinuitet velikih prozora nastavljen je i u sobama, obezbeđujući osećaj maksimalne povezanosti sa okruženjem. 

 

 

Svaka soba je pažljivo uređena sa posebnom pažnjom posvećenom detaljima, koji doprinose da unutrašnjost kuće postane ne samo funkcionalan prostor za život, već i inspirativno okruženje koje oplemenjuje svakodnevnicu svojih stanara.

 

 

Magog projekat predstavlja primer kreiranja životnih prostora koji prevazilaze očekivanja, spajajući moderan dizajn sa tradicionalnim šarmom. Redefinišući harmoniju između ljudi i prirode i prilagođavajući je savremenom stilu života, ova drvena kuća postala je oaza za odmor i oporavak.

 

 

 

Projekat: Imagine by Mélodie Violet

Fotografije: Studio CRBN

Tekst: Jelena Tasovac Ranković, Kuća stil