PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Oduševila milansku publiku: sofa Float vrhunskog dizajna, za osećaj bezbrižnog uživanja na talasima (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 19.4.2023

Inspirisana idejom biofilnog dizajna i težnjom za maksimalnim komforom uz osećaj plutanja na talasima, modularna sofa Float, iza koje stoji poznati italijanski dizajner Massimo Iosa Ghini izazvala je oduševljenje na Nedelji dizajna  i sajmu nameštaja u Milanu 2023. 

 

Na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Milanu, koji se održava od 18.4. do 23.4. posetioci će imati priliku da premijerno vide i isprobaju  sofu Float u izradi italijanskog brenda Felis, a na predstavljanju će biti prisutan i njen dizajner, Massimo Iosa Ghini, jedan od najpoznatijih savremenih italijanskih arhitekata i dizajnera.

Iosa Ghini poznat je po svom modernom, organskom dizajnu i vizionarskoj sposobnosti da prepliće discipline, forme i dimenzije koje prelaze granice u umetnosti, dizajnu i arhitekturi.

 

 

Organski oblik, glavna inspiracija poznatog italijanskog dizajnera

 

„Float je rođen iz organske ideje generisane biomorfnim oblicima“, kaže Ghini, „postoji veza sa krivolinijskom bolidističkom tradicijom koja me definiše. Međutim, moj trenutni fokus je više povezan sa mekšom prirodnošću, koja nije odvojena od onoga što sam ranije radio, već je jednostavno evolucija."

 

Dizajner Massimo Iosa Ghini i sofa Float 

 

„Danas više volim manje estetski forsirane linije, koje podsećaju na mekoću tela. Organski oblici sofe Float su više u skladu sa onim što mi jesmo, anatomski govoreći."

 

 

 

Biofilni dizajn aktuelan je trend u dizajnu nameštaja, koji istražuje povezanost čoveka i prirode. Ovaj pristup kombinuje estetiku i funkcionalnost sa prirodnim elementima kako bi se stvorio prijatan i opuštajući ambijent koji povezuje ljude sa prirodom i poboljšava njihovu dobrobit, i u tu svrhu koristi prirodne oblike, kao što su krivine, talasi i oblici listova, kao i boje koje se najčešće pronalaze u prirodi.

 

FLOAT poziva da se uspori, legne, odmara i sanja. Prodaja: Enviro DesignConceptStore 

 

Float je je mekana inspiracija, ekstremne udobnosti i raskošnih materijala koji pozivaju na odmor.

 

 

Modularni sistem daje neograničene mogućnosti kombinovanja

 

Float je modularan sistem koji daje brojne mogućnosti za individualni dizajn, kombinovanjem elemenata za sedenje i ležanje, različitih boja i materijala.

 

 

Puno je načina da se uživa u Float garnituri, od konvencionalnog sedenja koje će biti relaksirajuće zahvaljujući udobnim naslonima, do odmaranja na modulima za ležanje. Float poziva da se uspori, legne, odmara i sanja. 

 


Pogledajte i:

Očaravajuće lepa sofa na staklenim potpeticama 

Najveći trend 2023: dizajn oblih linija u enterijeru 


 

 

Svi elementi, centralni i ugaoni, obrađeni su sa svih strana, bez vidljivih spojnica, tako da mogu biti postavljeni samostalno ili u kompoziciji, bez ograničenja.

 

 

Kvalitetni materijali, drvena konstrukcija, memorijska pena, garantuju dugotrajno uživanje u garnituri u kojoj ćete se osećati zaštićeno, dok ostajete povezani sa spoljnim svetom.

 

Ako želite ovu fantastičnu, modularnu garnituru Felis i u svom domu, pozovite ili posetite Enviro DesignConceptStore