PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Zaronite u najdublji bazen na svetu koji je opčinio sve avanturiste (VIDEO)

  • Objavljeno:
  • 9.8.2021

Predstavljamo vam najveći i najdublji bazen na svetu – Deep Dive Dubai. Sa početkom rada u julu 2021. godine, ova atrakcija je uzbudila sve avanturiste nudeći svet jedinstvenih mogućnosti za ronjenje ali i mnogo više.

 

Bazen koji je zasluženo dobio titulu najveće podvodne atrakcije lociran je u Dubaiju, na samo 15 minuta od centra grada, a dubok je rekordnih 60 metara. Deep Dive Dubai je otvoren 7. jula ove godine i nudi mnoštvo iskustava, uključujući ronjenje kako za iskusne tako i za početnike. Ono što ga čini izuzetno posebnim jeste što se prilikom ronjenja zapravo obilaze izgrađene podvodne građevine, koje tematski podsećaju na napušteni, podvodni grad, ispunjen prostorijama i detaljima koji se ne može obići iz jedne ture ronjenja.

 

Bazen je opremljen sa 56 kamera kako bi se osigurala sigurnost ronilaca, a napunjen vodom sa temperaturom od 30 stepeni i savremenim sistemima za osvetljenje, ozvučenje i pročišćavanje vode koje prave ugodnu atmosferu za ronioce. Deep Dive Dubai u sklopu bazena nude i obuke za početnike, ali i za sve one koji žele da usavrše ronjenje na većim dubinama.

 

 


Povezane vesti:

Revolucionarni beskonačni bazen u koji se ulazi kroz dno

10 najlepših hotelskih bazena na svetu


 

Ovaj bazen može posetiti skoro svako, ali ipak postoje mere predostrožnosti. Primera radi, ukoliko ste početnik, ne možete roniti na svih 60 metara, a iskusni ronioci će morati da ponesu svoje sertifikate na uvid. Takođe, postoji cela lista zdravstvenih stanja koja se mora prekontrolisati pre samog zakazivanja ture.

 

Ceo bazen je od samog početka zamišljen kao jedinstveno iskustvo obilaska podvodnog grada, a inspirisan je nasleđem Ujedinjenih Arapskih Emirata i pažljivo dizajniran da oda počast izdržljivosti tradicionalnih ronilaca UAE-a i podrži avanturistički duh željnog uzbuđenja.

 

Zaronite i iskusite deo ovog podvodnog sveta u video prilogu koji sledi.