PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

10 najlepših hotelskih bazena na svetu

  • Objavljeno:
  • 12.2.2019

Okruženi bujnim šumama Balija, neboderima u Singapuru ili pustinjama Nevade i Čilea, najimpresivniji bazeni na svetu su pravi biseri luksuznih hotela koji ne nude samo osveženje u kristalnoj vodi, već predstavljaju praznik za sva čula.

 

Od Dalekog istoka do krajnjeg zapada planete, vodimo vas na bajkovita mesta stvorena za ultimativno uživanje.

 

Oberoi Udaivilas, Indija

 

U srcu najveće indijske države Radžastan nalazi se grad Udajpur okružen veličanstvenom prirodom i prelepim jezerima. Na obali jednog od jezera leži hotel "Oberoi Udaivilas" čiji je dizajn prožet romansom i uzvišenošću carskog doba. Izgrađen poput tradicionalne indijske palate, hotel se može pohvaliti i prostranim posedom, očaravajućim baštama sa fontanama, ali najlepši deo predstavljaju dva zadivljujuća bazena – jedan okrenut ka jezeru i drugi ka raskošnom vrtu.

 

 

Sarojin, Tajland

 

Iako je smešten u blizini najlepših plaža na Khao Laku, kupanje u hotelu "Sarojin" je nezaboravno i luksuzno iskustvo. Ovaj hotel, jedan od najprefinjenijih butik hotela u Aziji, nudi savršeno osveženje u kristalno čistoj vodi i relaksaciju na ležaljkama u sred bazena.

 

 

Belmond Hotel Caruso, Italija

 

Smešten na jednoj od najlepših italijanskih rivijera – Amalfi obali, rizort Belmond Caruso izgrađen je na ostacima palate iz 11 veka i nudi spektakularan pogled na Mediteransko more iz svog "beskonačnog" bazena, koji naizgled lebdi između mora i neba.

 

 

Hotel Parkroyal, Singapur

 

Sa svojim jedinstvenim spoljašnjim baštama i zidovima prekrivenim cvećem i palmama, hotel Parkroyal u Singapuru može se pohvaliti da je doslovno najzeleniji hotel na svetu. Savršeno se uklapajući u celokupan dizajn hotela, bazen na otvorenom je opremljen drvenom stazom sa ležaljkama koja se proteže celom dužinom bazena, kao i neobičnim mostom koji vodi do zatvorene platforme za posmatranje grada.

 

 

Marina Bay Sands, Singapur

 

Najskuplji hotel ikada izgrađen, Marina Bay Sands sadrži 2560 luksuznih soba i apartmana u tri kule visoke po 55 spratova. Kao kruna ovog hotela, na 200 metara visine nalazi se krovni park Sands SkyPark koji povezuje kule. Duži od Ajfelovog tornja, ovaj masivan park obuhvata panoramski plato, bujne bašte, ekskluzivne restorane, kao i 150 m dugačak "beskonačni" bazen sa zadivljujućim pogledom na Singapur.

 

 

Huvafen Fushi, Maldivi

 

Jedan od najvećih bazena na Maldivima pripada hotelu "Huvafen Fushi". Ovaj tropski raj od pet zvezdica nudi uživanje u spektakularnom bazenu ispunjenom slanom vodom bogatom mineralima sa terapeutskim i lekovitim svojstvima. Ali, prava magija dešava se noću, kada na njegovom dnu zasija 1000 sijalica koje vas navedu da pomislite da se noćno nebo spustilo na zemlju.

 

 

Caesars Palace, Las Vegas, SAD

 

Nizovi statua, stubova i fontana krase "Baštu bogova", odnosno, atraktivne hotelske bazene zbog kojih ćete pomisliti da se nalazite u antičkom Rimu. Sasvim prikladno za Las Vegas i hotel koji nosi naziv Cezarova palata.

 

 

 

Laucala Island Resort, Fidži

 

Atraktivan poput samog rizorta koji se nalazi na privatnom ostrvu, hotelski bazen je dugačak 24 metra i poseduje stakleni zid kroz koji mogu da se posmatraju kupači. Za one koji bi da naprave neki zamah više, kreiran je još jedan bazen u koji poput prirodne lagune okružuje stakleni bazen. Kada se u sumrak upale tiki baklje, laguna i bazen postaju prava oaza za uživanje koja odiše polinežanskim šarmom.

 

 

Padma Ubud, Bali, Indonezija

 

Povezan sa rizortom preko staklenog tunela, "beskonačni" bazen nudi zadivljujući pogled i svež planinski vazduh Ubuda. Voda u bazenu se hladi preko dana kako bi pružila osveženje tokom toplih popodneva, a kada temperature padnu, bazen se zagreva radi prijatnijeg večernjeg ili jutarnjeg kupanja.

 

 

San Alfonso del Mar, Čile

 

Lista najimpresivnijih hotelskih bazena ne bi bila potpuna bez bazena koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći na svetu. Ova ogromna laguna napravljena ljudskom rukom okružena je sa desetak veštačkih plaža i pripada hotelskom kompleksu San Alfonso del Mar u Čileu. Njegova dubina doseže do 35 metara, a površina je 8 hektara. Za održavanje bazena godišnje se izdvoji 4 miliona dolara.