PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Seoski raj: Fantastična priroda, drvene kuće i luksuzni spa

  • Objavljeno:
  • 20.2.2024

Okružene prelepom prirodom, tradicionalno građene drvene kuće sa živopisnim detaljima, prizor su kao iz bajke. Unutrašnjost krije rustični enterijer u potpunosti od prirodnih materijala, ali i luksuzni spa centar za posetioce.

 

U romantičnom seoskom okruženju, u češkoj regiji Podkrkonoší, nalazi se bajkovito odmaralište nazvano Silverstone Living. Jedinstveni ugođaj za posetioce postignut je kombinovanjem porodične farme sa luksuznim spa centrom, u okrilju neverovatne prirode.

 

 

 

Drvene kuće tradicionalnog stila sa fantastično uređenim dvorištem, prizor su kao iz bajke

 

Svi objekti u ovom kompleksu izgrađeni su na tradicionalan način i u lokalnom stilu, sa kosim krovovima i karakterističnim krovnim badžama,  dok je drvo obilato korišćeno i u enterijeru i u eksterijeru. Potpuna posvećenost detaljima, uz toplinu upotrebljenih materijala, učinila je da ceo ambijent deluje kao prizor iz bajke. 

 

 

"Znam zašto se vraćam" -  je moto ovog mesta, koje osvaja svojim neprocenjivim šarmom i energijom, nudeći ne samo neobična iskustva i jedinstvenu atmosferu, već pre svega, apsolutnu privatnost i mir.

 

 

Kao da ste se na trenutak vratili decenijama unazad, sve u okruženju je ručno pravljeno, a materijali su isključivo prirodni, pre svega drvo i kamen.

 

.


Luksuzne eko kućice: poziv za glamping pod kupolom, u zagrljaju šume (PLAN)

Fantastična transformacija napuštene kamene štale u modernu porodičnu kuću (PLAN)


 

 

Rustični enterijer, od drveta i kamena, nudi i luksuzne spa sadržaje

 

Rustični enterijer, pun je interesantnih detalja koji zaokupljaju pažnju, čineći da se osećate kao u porodičnom domu, koji priča priču o nekim prošlim vremenima.

Kocke kamena, grubo obrađene drvene grede, etno motivi, uklopljeni su u skladnu celinu i ambijent savršen od odmor od gradskog života.

 

 

Smeštajni objekti imaju više apartmana uređenih u istom tradicionalnom stilu, kao i zajedničke prostorije i restorane. Ideja da se posetioci osećaju kao kod svoje kuće, povezuje sve ove ambijente, dizajnirane sa očiglednom pažnjom i ljubavlju.

 

 

Posebna pažnja posvećena je apartmanima, koji pored potpune udobnosti i mira, pružaju i poseban komfor postignut upotrebom najkvalitetnijih materijala i odmerenim stilom usmerenim na zadovoljenje potreba gostiju.

 

 

Detalj koji se savršeno uklopio u enterijer, tepisi od prirodnog krzna, daju toplinu prostoru, uz obavezne biljke i zelenilo. Kupatila su rešena na originalan način, koketirajući između antikvarnih predmeta i savremenih dostignuća.

 

 

Brojni luksuzni spa sadržaji, podižu boravak u Silverstone kompleksu na poseban nivo. Gostima su dostupni unutrašnji i spoljni wellness sadržaji kao što su đakuziji, grejane drvene kade, slana pećina, finska i  aromaterapijsks sauna.

 

 

I spoljašnji sadržaji su dobro osmišljeni, garantujući odličanu zabavu i ispunjeno vreme. Tu su centralni roštilj i otvoreni bar sa sedištima, podrum za degustaciju vina, vinski bar, nekoliko ognjišta i roštilja na otvorenom, a sve uređeno u istom maštovitom stilu.

 

 

S obzirom da je ovo područje poznato po uzgoju quarter horse, poznate rase konja, dodatno je uživanje posmatrati ih u okolini u šetnji i na ispaši, ili se isprobati u jahanju.

 

 

 

Fotografije: silverstone-living.eu

Tekst: redakcija Kuće stil