PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Kako izgleda 10 najlepšíh hotela na svetu otvorenih u 2022

 • Objavljeno:
 • 5.1.2023

Novi hoteli širom sveta otvaraju svoja vrata posetiocima željnim putovanja i odmora na novim destinacijama. Pogledajte šta sve nude i gde se nalaze najlepši hoteli otvoreni u 2022. godini.

 

Luksuzni dizajn, bogati sadržaji, očaravajući ambijent – šta je sve potrebno da bi novi hotel postao omiljeno mesto za odmor i našao se na listama najlepših hotela?

 

Evo čime je to zaslužilo deset hotela sa liste najlepših hotela koji su otvoreni u 2022. godini.

 

1. ONE&ONLY AESTHESIS, ATINA, GRČKA

 

Foto: © One&Only Resorts

 

One&Only Aesthesis je glamurozan hotel pored Egejskog mora, sa 127 privatnih soba, veličanstvenih apartmana i privatnih vila, dizajniranih da uokvire zadivljujuću prirodnu lepotu grčke obale. Arhitektura se oslanja na modernistički dizajn, sa visokim plafonima, kožom, prigušenim tonovima i lepotom koja je odraz kosmopolitske rivijere.

 

2. THE RITZ-CARLTON TAMUDA BAY, MAROKO

 

Foto © Marriott International

 

Tamuda Bay je atraktivna nova mediteranska destinacija za odmor na plaži. I to sa razlogom. Plaže su ovde prostrane, glavni grad Tanger je u blizini, a lokalna infrastruktura je dobro uspostavljena. Novi Ritz-Carlton Tamuda Bay se može pohvaliti sjajnim klubom na plaži, više restorana, golf terenom i nizom drugih luksuznih sadržaja. Dizajn prostranih soba za goste spaja marokansku tradiciju i savremenu estetiku, kroz izuzetan  izbor nameštaja i sofisticirani dekor.

 

3. BUAHAN, A BANYAN TREE ESCAPE, UBUD, BALI, INDONEZIJA

 

Foto © Banyan Tree Hotels & Resorts

 

Grupa Banian Tree primenila je svoje ogromno iskustvo iz oblasti luksuznog i spa hotelijerstva da lansira Escapes, novi brend fokusiran na ljudsko blagostanje i povezivanje sa prirodom. Očekivano, njihov prvi Escape se otvara na „ostrvu bogova“, u srcu Ubuda. Odmaralište spa i wellness koncepta, pozicionira se kao luksuzno utočište za one koji očekuju kvalitet zdrave hrane, zdravog sna i potpune privatnosti. Ovde ima samo 16 vila, spojenog unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, sa panoramskim pogledom na maglovite rečne šume.

 

4. ANDAZ PRAGUE, PRAG, ČEŠKA

 

Photo © Hyatt Corporation

 

Grad Mocarta, Hrabala i Muhe nastavlja da privlači brojne posetioce, u čemu je Hajat prepoznao priliku da svoj brend dovede u glavni grad Češke. Andaz Prague smešten je u renoviranoj zgradi bivšeg hotela Sugar Palace, izgrađenoj 1916. godine, čija je autentičnost zadržana. Sobe i apartmani spajaju nasleđe zgrade sa modernim dizajnom, nudeći udoban luksuz. Ima 175 soba, tri restorana, fitnes centar i spa centar. Hotel Andaz je udaljen svega nekoliko minuta hoda od centra starog grada.

 

5. THE MADRID EDITION, MADRID, ŠPANIJA

 

Foto © Marriott International

 

Otvaranje hotela Madrid EDITION bilo je jedno od najuzbudljivijih otvaranja luksuznih hotela u Evropi 2022. godine. Ovaj hotel iz Marriott grupe nudi 200 sjajno opremljenih soba i apartmana. Gosti mogu uživati u pet restorana, barovima, krovnoj terasi, otvorenom bazenu, najsavremenijem fitnes klubu i spa centru. Hotel gleda na miran trg, okružen istorijskim zgradama u blizini trga Puerta del Sol i na pešačkoj udaljenosti od madridskog zlatnog trougla umetnosti.

 

6. ANDBEYOND GRUMETI SERENGETI RIVER LODGE, TANZANIJA

 

Foto: © andBeyond

 

Omiljeni andBeyond Grumeti Serengeti River Lodge se ponovo otvara, nakon potpune transformacije. Objekat ima deset novih apartmana u zasebnim kućama, od kojih je jedan dvosobni porodični apartman. Svi apartmani sada imaju velike privatne terase sa kružnim bazenima, savršene za uživanje u pogledu. Gosti mogu uživati u infinity bazenu, posvetiti vreme vežbanju u teretani, uživati u masaži ili doživeti ekskluzivno iskustvo safarija u Tanzaniji.

 

7.THE MAYBOURNE RIVIERA, CÔTE D'AZUR, FRANCUSKA

 

Foto © Maybourne Hotel Group

 

Hotel Maybourne Riviera u Francuskoj nalazi se na poluostrvu ina Azurnoj obali. Pogled na obalu ovde je neverovatan, pa 79 soba i apartmana hotela to na najbolji način koriste zahvaljujući prozorima od poda do plafona, privatnim balkonima i terasama. Smešten među baštama i voćnjacima citrusa, Maybourne Riviera ima zatvorene i otvorene bazene i spa centar, a gosti imaju pristup obližnjem Beach Clubu. Restoran prati „ritmove kopna i mora“, nudeći raznovrsne menije koje su kreirali svetski poznati kuvari.

 

8. LOLEBEZI SAFARI LODGE, ZAMBIJA

 

Foto © African Bush Camps

 

Koncept luksuza iz African Bush Camps ovde je nastavljen kroz količinu prostora dostupnog gostima i pristupom ogromnim oblastima divljine koju pruža Nacionalni park Donji Zambezi u Zambiji. Smešten na privatnoj parceli pored reke, Lolebezi Safari Lodge ima panoramski pogled na okolni pejzaž. Hotel nudi samo četiri apartmana plus dve porodične jedinice, i sve je potpuno klimatizovano. Apartmani imaju udobne spoljne terase i privatne bazene sa pogledom na reku. Sadržaji uključuju originalne paviljone za ručavanje, infinity bazen uz reku i stazu podignutu na krošnje drveća, za posmatranje divljih životinja.

 

9. MANDARIN ORIENTAL PALACE, LUCERN, ŠVAJCARSKA

 

Foto © Mandarin Oriental

 

Nakon potpunog renoviranja, kultna palata u Lucernu ponovo je otvorena kao Mandarin Oriental Palace. Preuređeni hotel kombinuje savremeni dizajn uz omaž bogatoj istoriji i nasleđu zgrade. Smešten na obali jezera Lucern, hotel nudi 136 soba za goste, uključujući 48 apartmana, sa privatnim balkonima i terasama. Hotel  ima četiri restorana i bara i prostrani wellness centar sa saunom, parnim kupatilom i fitnes salonom. Takođe, u ponudi ima dva apartmana sa panoramskim krovom na terasi i luksuzni predsednički apartman.

 


Pogledajte i ove očaravajuće hotele:

Inspirisan kulturom Azije, luksuzni hotel u Italiji poziva na meditaciju 

Najlepši hoteli sveta: skriveno blago Mikonosa 


 

10. ONE&ONLY KEA ISLAND, GRČKA

 

Foto © One&Only Resorts

 

Sa spektakularanim pogledom na more i peščanom plažom, One&Only Kéa Island Resort prostire se na više od šezdeset hektara zaštićene obale kikladskog ostrva Kéa, najbližeg Atini. To je drugi One&Only hotel u Evropi, a dizajniran je kao idilično letovalište na plaži. Sastoji se od 75 vila i ograničenog broja ekskluzivnih privatnih kuća, dostupnih za kupovinu. Gostima su na raspolaganju dva bara i tri restorana različitih kulinarskih koncepata. Spa centar nudi prirodno lečenje i uživanje, uz stručno izbalansirane savremene tretmane i holističke terapije. Fitnes centar ima unutrašnje i spoljašnje prostore.

 

Sve hotele možete detajlno pogledati ovde:

 

 1. ONE&ONLY AESTHESIS, ATINA, GRČKA 
 2. THE RITZ-CARLTON TAMUDA BAY, MAROKO
 3. BUAHAN, A BANYAN TREE ESCAPE, UBUD, BALI, INDONEZIJA 
 4. ANDAZ PRAGUE, PRAG, ČEŠKA 
 5. THE MADRID EDITION, MADRID, ŠPANIJA 
 6. ANDBEYOND GRUMETI SERENGETI RIVER LODGE, TANZANIJA
 7. THE MAYBOURNE RIVIERA, CÔTE D'AZUR, FRANCUSKA 
 8. LOLEBEZI SAFARI LODGE, ZAMBIJA 
 9. MANDARIN ORIENTAL PALACE, LUCERN, ŠVAJCARSKA 
 10. ONE&ONLY KEA ISLAND, GRČKA 

 

Tekst: Redakcija Kuće stil