PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Hotel urbanog industrijskog dizajna u srcu Beograda

  • Objavljeno:
  • 20.1.2021

U neposrednoj blizini Skupštine i Terazija, u samom srcu dešavanja glavnog grada Srbije, nalazi se hotel "7 Rooms" koji svojim modernim dizajnom odražava urbani i dinamičan karakter Beograda.

 

Arhitekti "A4 Studija" uredili su 180 kvadrata hotela u moderan prostor koji odlikuje industrijski stil. Enterijer je oplemenjen primesama luksuznog i udobnog zahvaljujući upotrebi najkvalitetnijih materijala i opreme.

 

 

U skladu sa temom, enterijerom dominiraju materijali koji podsećaju na industrijske prostore – beton, opeka i elementi od metala.

 

Paletu sivih tonova razbijaju akcentovani detalji u žutoj, crvenoj i plavoj boji, poput umetničkih slika, zavesa ili dekorativnih slogana na zidovima koji doprinose urbanoj atmosferi.

 

 

Svaki detalj pažljivo je biran tako da gradi karakter prostora – od atraktivnog uzglavlja kreveta od metala i kože, preko dezena na posteljini, do svedenih metalnih visilica.

 

I dok su elementi poput klima uređaja elegantno prikriveni, "nesavršenosti" poput vidljivih nanosa maltera ili izložene opeke na zidu su tu da istaknu industrijski stil prostora.

 

 

Jedan od najinteresantnijih detalja u prostoru svakako je žičana mreža koja je upotrebljena kao inovativan držač za televizor.

 

 

Kupatila su uređena u istom duhu. Bele metro pločice grade čist i jasan kontrast sa kupatilskim elementima i podom u crnoj boji.

 

 

Funkcionalna organizacija hotela je linearna, tako da se svakoj smeštajnoj jedinici pristupa iz hodnika koji ujedno povezuje lobi sa recepcijom.

 

Žuta neonska svetlost unosi živost i vedrinu u ovaj monohromni prostor.

 

 

Kao da su arhitekti znali da će boje godine 2021. biti upravo umirujuća siva i intenzivna žuta koje asociraju na stabilnost betonskih temelja i toplinu jarkog sunca i nose poruku sigurnosti i nade.

 

Foto: Miloš Martinović