PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Zadivljujuća kuća-most nad kanadskom šumom

  • Objavljeno:
  • 5.11.2021

Okružena šumom u kanadskoj provinciji Ontario, jedinstvena kuća "Bridgehouse" koju je kreirao peruanski studio "Llama Urban Design", predstavlja inovativno rešenje za život u dodiru s prirodom.

 

Opisno nazvana Kuća-most, ona se prostire preko kanala i povezuje dve strane doline prekrivene drvećem. Pravolinijska, 38 metara dugačka kuća ima ulaz sa oba svoja kraja, a razliku od tradicionalnih kuća, "Bridgehouse" ima i petu fasadu – na dnu.

 

 

Njena prednja nadstrešnica ujedno služi i kao stepenište koje povezuje glavni nivo kuće sa velikom krovnom terasom.

 

 

Glavni materijal od kojeg je načinjena kuća su lepljene lamelirane grede, koje su pomerile granice izdržljivosti drveta i omogućile da se "most" proteže 18 metara nad jarugom.

 

 

Otvorena unutrašnjost prostire se na preko 220 kvadrata. Prostrana dnevna soba smeštena je pet metara iznad tla, na savršenom mestu za posmatranje prirode.

 

 

Shop the look: Baia, fotelja od punog drveta

 

Dizajn kuće je omogućio da centralna fasada okrenuta ka jezeru sadrži i 12 metara dugačka klizna vrata koja pretvaraju dnevnu sobu u osmatračnicu.

 

 

Shop the look: tepih od krzna

 

Plan kuće je simetričan, sa kuhinjom i dnevnom sobom u centru. Spavaće sobe sa pripojenim kupatilima smeštene su na njenim krajevima, a kuća sadrži još dve prostorije u okviru privatne zone.

 


POVEZANE VESTI

Sjajna vikendica za mir i relaksaciju

Kuća na Avali: sjajan koncept-transformacija prostora (detaljan plan)


 

 

 

Foto: Ben Rahn/ A-Frame studio