PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Topli porodični dom sa potkrovljem (DETALJAN PLAN)

  • Objavljeno:
  • 7.3.2017

Predstavljamo detaljan plan porodične kuće sa potkrovljem koja će se dopasti i ljubiteljima tradicionalnog, ali i modernog stila. Ovaj prelep, funkcionalan dom namenjen je porodici od četiri do šest članova.

 


   Šarmantna kuća za veliku porodicu (DETALJAN PLAN)

 

   Predstavljamo detaljan plan kuće namenjene višečlanoj porodici. Pogodna je za gradnju na placevima srednjih dimenzija, a sama struktura zgrade ima jednostavnu formu koja nije previše zahtevna za izgradnju.


 

Jednostavna struktura kuće obogaćena je interesantnim elementima u vidu modernih ulaznih vrata, staklenih balkonskih ograda i fasade od drvenih panela, koji su učinili da kuća klasične forme dobije moderniji izgled.

 

Kuća je tipične forme, što znatno olakšava proces gradnje. Pogodna je za izgradnju na placevima srednje širine i može biti smeštena uz ivicu placa. Namenjena je da bude samostojeći objekat.

 

Projektom je predviđeno da kuća poseduje potkrovlje, čime je omogućeno da korisna površina ne bude ograničena veličinom parcele.

 

Plan predviđa i garažu za dva automobila, smeštenu u liniji sa glavnim delom kuće. To je ujedno dobar izbor za one koji žele objekat sa dvovodnim krovom, što je jeftinije i jednostavnije rešenje.

 

 

 

U prizemlju kuće nalazi se komforan dnevni boravak povezan sa trpezarijom, koji pruža enterijeru moderan karakter. Iz ove prostorije je omogućen izlaz na balkon sa zadnje strane kuće. Ljubiteljima kuvanja će se dopasti fizički odvojena kuhinja, koja je smeštena do trpezarije.

 

Na ovom nivou nalazi se i jedna soba, koja može biti radna ili spavaća soba za goste. Malo kupatilo i ostava su smešteni do ulaza u kuću. Porodici sa većim brojem članova svakako je od značaja to da se na svakom spratu nalazi potpuno funkcionalno kupatilo.

 

U nastavku kuće nalazi se prostrana garaža, dovoljno velika da, pored automobila, primi i druga, manja prevozna sredstva. Iz garaže se može ući u manju prostoriju predviđenu za kotlarnicu.

 

U potkrovlju su smeštene tri spavaće sobe i prostrano kupatilo, a prostor iznad garaže iskorišćen je za još jednu dnevnu sobu.

 

 

 

 

OSNOVNI PODACI

 

Površina kuće: 207,76 m²

Površina garaže: 33,42 m²

Visina kuće: 8,65 m

Kubatura: 574 m³

Kosina krova: 40°

Minimalna širina parcele: 23,75 m

Broj spavaćih soba: 4

 

 

PRIZEMLJE

 

1. Ulazni hodnik 3,59 m²

2. Hodnik sa stepeništem 7,44 m²

3. Kuhinja 11,58 m² 

4. Dnevna soba + trpezarija 30,54 m²

5. Soba 15,3 m²

6. Kupatilo 3,51 m²

7. Ostava 5,29 m²

8. Kotlarnica 6,56 m²

9. Garaža 33,42 m²

 

Ukupna površina: 117,23 m²

 

 

POTKROVLJE

 

1. Hodnik 7,92 m²

2. Kupatilo 8,38 m²

3. Soba 14,17 m²

4. Soba 16,04 m²

5. Soba 15,46 m²

6. Hodnik 3,21 m²

7. Pomoćna prostorija 2,7 m²

8. Pomoćna prostorija 2,71 m²

9. Dnevna soba 19,94 m²

 

Ukupna površina: 90,53 m²

 

Foto: extradom.pl