Moderna kuća sa solarnim panelima (DETALJAN PLAN)

 • Objavljeno:
 • 23.3.2016

Predstavljamo vam detaljan plan kuće sa prostranom garažom i potkrovljem koja je namenjena četvoročlanoj porodici.

Kuća kreirana je za porodicu koja želi moderan dizajn, dobro organizovan prostor i prednosti koje pružaju solarni paneli.

 


   Idealna kuća za višečlanu porodicu (DETALJAN PLAN)

 

   Predstavljamo vam detaljan plan kuće sa potkrovljem i garažom za jedan automobil koja je zbog    organizacije prostorija izuzetno pogodna za porodicu od četiri do šest članova.

 


 

Upečatljiv deo kuće predstavlja terasa sa interesantnim krovom i dekorativnim spoljašnjim kaminom gde se članovi porodice mogu odmarati i okupljati sa prijateljima. Još jedna prednost kuće je i veliko potkrovlje koje ostavlja mogućnost za buduće adaptacije.

 

 

Funkcionalna unutrašnjost kuće jasno je podeljena na zone za dan i noć. Sa jedne strane se nalaze kuhinja sa ostavom i trpezarijom koje su spojene sa dnevnom sobom. Ove dnevne prostorije  povezane su balkonskim vratima sa prostranom terasom. U drugom delu kuće nalaze se privatne prostorije koje čine dve manje spavaće sobe, kupatilo i glavna spavaća soba.

 

Velika garaža može da primi dva automobila. Povezana je sa prostorijom koja je predviđena za kotlarnicu, a iz koje se direktno može ući u ulazni hodnik.

 

OSNOVNI PODACI:

 

Ukupna površina kuće 166,61 m²

Korisna površina kuće: 116,39 m²

Površina garaže: 31,75 m²

Visina kuće: 7,22 m

Kubatura: 468,18 m3

Minimalna širina parcele: 21,50 m

Minimalna dužina parcele: 26,50 m

Kosina krova: 30 stepeni

 

PRIZEMLJE:

 

1. Ulazni hodnik 4,32 m²

2. Hodnik 14,4 m²

3. Kuhinja 11 m²

4. Ostava 2,34 m²

5. Dnevni boravak 34,08 m²

6. Toalet 1,54 m²

7. Hodnik 6,24 m²

8. Soba 15,19 m²

9. Soba 10,49 m²

10. Soba 9,22 m²

11. Kupatilo 7,57 m²

12. Kotlarnica 11,19 m²

13. Garaža 31,75 m²

 

 

POTKROVLJE (za adaptaciju) 50,2 m²

 

 • POVEZANI ČLANCI

 • photo

  Kuća kao skulptura od drveta

  Na šumovitom posedu ruralnog dela Engleske, nekadašnja lovočuvareva kuća dobila je modernu nadogradnju, u potpunosti obloženu drvenim letvama savijenim na pari.

  Saznaj više

   

  photo

  Šarmantna kuća za veliku porodicu (DETALJAN PLAN)

  Predstavljamo detaljan plan prelepe porodične kuće koja je pogodna za gradnju na placevima srednjih dimenzija, a sama struktura kuće ima jednostavnu formu koja nije previše zahtevna za izgradnju.

  Saznaj više

  photo

  Prvi solarni put na svetu

  U malom mestu Turuvr u Normandiji, deonica puta dužine jednog kilometra prekrivena je specijalnim solarnim panelima, pa je tako Francuska postala prva zemlja na svetu koja je dobila solarni put.

  Saznaj više

  photo

  Mediteranska vila u prirodi

  Na španskom ostrvu Ibici, nikla je jedinstvena kuća na tri nivoa koja predstavlja fuziju mediteranske kulture i prirodnog okruženja. Vilu odlikuje interesantna kombinacija materijala – betona i bambusa.

  Saznaj više