PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Rustična vikendica na jezeru

  • Objavljeno:
  • 11.11.2021

Skrivena visoko u planinskim predelima Brazila, ova vikendica na sjajan način spaja moderan i rustičan stil i služi kao idealno utočište u prirodi za mladog vlasnika i njegove prijatelje.

 

Kućica je dizajnirana tako da maksimalno iskoristi pogled ka malom veštačkom jezeru koje se nalazi u blizini grada Imigrante, u najjuznijoj brazilskoj državi Rio Grande do Sul.

 

 

Studio Cadi Arquitetura kreirao je ovo planinsko utočište za dvadesetšestogodišnjeg DJ-a i prilagodio veliki otvoren prostor kuće za druženje s prijateljima, zabavu i opuštanje. Široka staklena ulazna vrata brišu granicu između eksterijera i enterijera, stavljajući u fokus prirodu.

 

 

Materijali koji su odabrani za spoljašnjost kuće – kamen i drvo u toplim tonovima, naglašavaju njenu rustičnu stranu, dok moderne svetiljke i velika klizna vrata najavljuju interesantan i kontrastan enterijer.

 

 

Shop de look: U industrijskom stilu - dizajn visilice SHIBARI.

 

Prostrana unutrašnjost nudi sve pogodnosti modernog doma, osim jedne bitne razlike, nema spavaćih soba. Dnevna zona u potpunosti je otvorena ka prirodi zahvaljujući staklenim površinama.

 

 

Pun pogled na kuhinju i trpezariju pokazuje mnoštvo materijala koji su skladno upotrebljeni da kreiraju moderan industrijski izgled koji odiše toplinom. Betonski pod, otkrivene cevi i metalni nameštaj ipak ne deluju hladno u ovom velikom prostoru zahvaljujući tavanici od prirodnog drveta.

 

 

Shop de look: Sto ZULU u rustično industrijskom stilu.

 

Otvorena prostorija nudi dosta mesta za sedenje i okupljanje sa društvom – za trpezarijskim stolom ili dugačkim višenamenskim šankom.

 

 

Iza kuhinje je smeštena dnevna soba koja se kupa u prirodnoj svetlosti. Organizovana je oko velikog televizora i dramatičnog tri metra dugačkog kamina.

 

 

Praktična betonska klupa pruža se duž zida dnevne sobe. Fantastično osmišljena kao polica za izlaganje umetničkih dela i dekorativnih predmeta, ali i kao dodatan prostor za sedenje kada je potrebno ugostiti veće društvo.

 

 

Ispred vikendice nalazi se veći plato namenjen za veća okupljanja. U želji da minimalno remete prirodu, u blizini kuće izgrađen je jedino prostor za logorsku vatru sa klupama – mesto na kojem se može uživati u pogledu na jezero izbliza.

 

 

 

 


 

Ako vam se sviđa ova vikendica, svideće vam se i:

Moderna interpretacija tradicionalnog ambara

Skrivene kuće kao savršeno utocište za kreativce

 


 

Bočni pogled otkriva spoljašnje delove kamina sa istaknutim dimnjacima i tamne prozorske okvire, koji stoje u kontrastu sa svetlim kamenim zidom, dajući joj modernu notu.

 

 

Ovaj ugao pokazuje i da je dizajn kuće u potpunosti okrenut ka jezeru.

 

 

 

 

Plan kuće

 

 

Foto: Cristiano Bauce