PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Moderna interpretacija tradicionalnog ambara

  • Objavljeno:
  • 12.3.2021

Predstavljamo savršenu kuću za sve ljubitelje otvorenog prostora, prirode i atraktivnog dizajna. Odiše prozračnom i prijatnom atmosferom zahvaljujući indoor/outdoor enterijeru koji će vas blisko povezati s prirodom.

 

Ova kuća, koja se nalazi u ruralnom predelu izvan Kijeva u Ukrajini, izgrađena je u stilu starih seoskih ambara i savršen je primer tradicionalne arhitekture u modernom ruhu. Takođe je i inspirativna ideja kako se stari objekat koji više ne služi svrsi može renovirati u moderan i atraktivan dom.

 

Nazvana po drevnoj vrsti oklopnika, kuća Armadilo će vas već na prvi pogled zaintrigirati svojim neobičnim eksterijerom koji poput štita čuva svoju unutrašnjost. Atraktivna fasada pleni neobičnim spojem staklenih površina i zidova pod crepom koji nalikuju na oklop armadila.

 

 

Shop The Look: ENVIRO atraktivne visilice 

 

Upravo taj kontrast tamnih i blistavih površina, težine i lakoće, zaštićenog i osetljivog, čini ovu kuću tako privlačnom i jedinstvenom. Ovaj harmoničan balans kontrastnih celina osmislila je arhitektonsko dizajnerska firma Sergey Makhno Architects.

 

 

 

Kuća je namenjena je za aktivan i dinamičan život, bilo da se primarno koristi za stanovanje ili kao kuća za odmor, stoga najveću površinu zauzima velika dnevna zona. Prostrana i otvorena, prostorija se lako povezuje sa spoljašnjim prostorom zahvaljujući staklenim kliznim panelima i omogućuje vlasnicima da uživaju u prirodi bez obzira na vremenske prilike.

 

 

Unutrašnjost kuće uređena je svedeno i odmereno, uz moderan nameštaj čistih linija, biran tako da nijedan komad be bude višak.

 

Baš kao i na eksterijeru, i u unutrašnjosti vlada kontrastni spoj crne i bele koji se primećuje kako na nameštaju, tako i na rasveti. Na preostalim površinama dominira paleta neutralnih tonova.

 

 

Shop The Look: Dizajnerska modularna garnitura CLOUD

 

Nameštaj omogućuje laku reorganizaciju prostora uz minimalno održavanje, a ujedno svaki komad doprinosi lepoti i atraktivnosti enterijera. Masivne visilice krase prostor za sedenje i trpezariju, vizuelno razdvajajući ove zone u prostoriji.

 

 

Za razliku od transparentne dnevne zone, privatne prostorije su zaklonjene od pogleda. Smeštene u zadnjem delu kuće, spavaće sobe i kupatilo nude potpunu privatnost i mir.

 

Foto: Sergey Makhno Architects