PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Napravite savršenu vikendicu od 16 kvadrata (DETALJAN PLAN)

  • Objavljeno:
  • 21.4.2020

Svakog dana objavljujemo novu ideju kako da kvalitetno i kreativno ispunite vreme u kućnoj izolaciji. Ako posedujete komad zemlje u prirodi, sada je idealan trenutak da isplanirate gradnju savršene vikendice i zato vam pružamo detaljan plan moderne drvene kućice od svega 16 kvadrata.

 

Vanredne okolnosti podsetile su nas na to koliko nam je dragocen spoljašnji prostor, a naročito ako je lepo i funkcionalno uređen. Ako ste oduvek sanjali o idiličnom utočištu na obali reke, jezera ili na planini, ova mala i moderna brvnara biće odlično rešenje.

 

U okviru serijala tekstova "30 stvari za koje do sada niste imali vremena" svakoga dana objavljujemo po jednu ideju kako da kvalitetno ispunite život u kućnoj izolaciji. Ako ste propustili prethodne priče, obavezno pročitajte i tekstove:

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Naučite da meditirate

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Preuredite enterijer

30 stvari za koje do sada niste imali vremena: Naučite da šišate

Svi tekstovi

 

 

Kuća je dizajnirana za ljubitelje prirode kojima je blizak dodir s prirodnim okruženjem visoko na listi prioriteta. Idealna je za placeve malih dimenzija jer se prostire svega 3,62 metra u širinu i 5,37 u dužinu, a zahvaljujući malom volumenu i jednostavnoj formi, troškovi izgradnje su takođe svedeni na minimum.

 

 

 

 

Brvnaru karakteriše pravougaona forma sa upečatljivim jednovodnim krovom. Velike staklene površine koje se pružaju celom prednjom fasadom dodatno doprinose atraktivnosti spoljašnjeg izgleda, ali i omogućavaju prijatniji boravak unutar kuće.

 

Korisna površina brvnare je nepunih 16 kvadrata, međutim, zahvaljujući dobroj povezanosti sa spoljašnjim okruženjem, stiče se utisak da je unutrašnji prostor znatno veći.

 

 

Uprkos skromnoj veličini kuće, prostor je organizovan na veoma funkcionalan način: Mala dnevna soba u prizemlju može se pretvoriti u spavaću tokom noći. Dodatan prostor za spavanje predviđen je na galeriji iznad dnevne sobe. Desno od ulaza nalaze se čajna kuhinja i prostor za odlaganje stvari, dok se s druge strane nalazi kupatilo.

 

 

 

OSNOVNI PODACI

 

Površina kuće 19,44 m²

Korisna unutrašnja površina 15,67 m²

Visina kuće 5,6 m

Zapremina kuće 80 m³

Površina krova 23,73 m²

 

 

 

 

PRIZEMLJE

 

Dnevna soba 12,29 m²

Kupatilo 2,42 m²

Ukupna površina 14,71 m²

 

 

 

MEZANIN

 

Soba 0,96 m²