PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Uređenje balkona i terasa - novi prolećni izazov

  • Objavljeno:
  • 7.5.2022

Dolaskom sunčanih dana, raste i naša potreba da više vremena provodimo napolju. Donosimo vam nove ideje i predloge kako da uredite svoje terase i balkone i iskoristite svaki slobodan trenutak za uživanje u lepom vremenu.

 

Boho stil miriše na leto

 

Prepustite se boemskom uživanju i namestite terasu tako da se na njoj osećate opušteno. Boho stil ne postavlja pravila, štaviše, potrebno je da sve bude spontano. Puno detalja, umetničkih dela, boja, resa, mekih materijala, jastuka, mirisnih štapića, sveća, prigušene rasvete, uz obaveznu ljuljašku i uplovićete u svoj san letnje noći, a da niste ni izašli iz stana.

 

Photo: Pinterest

 

Mali balkoni – velike mogućnosti

 

Ako je vaš balkon mali, nepovoljno orijentisan, bez atraktivnog pogleda, to nikako ne treba da vas pokoleba u nameri da od njega napravite omiljeni kutak. Uz malo mašte, dobro planiranje, dimenzionalno prilagođen i udoban  outdoor nameštaj jarke boje i zanimljive detalje, vaš balkon će izgledati potpuno drugačije.

 

Photo: Diabla outdoor nameštaj 

 

Osveženje novim podnim oblogama

 

Kako smo svi naviknuti na pločice, teraco ili beton na balkonima, nismo ni svesni koliku promenu možemo da napravimo najjednostavnijom promenom podne obloge.

Najlakše je postaviti tepih za spoljnu upotrebu, i time dobiti osećaj da je balkon ustvari produžetak unutrašnjeg prostora, nešto kao dnevna soba na otvorenom. Za maksimalni efekat, kombinujte ga sa odgovarajućim jastučićima, stolnjacima, prekrivačima.

 

Photo: Pinterest 

 

Za savršeni osećaj povezanosti sa prirodom, ništa nije delotvorno kao bosa stopala na travi. Ali, taj osećaj teško je priuštiti u gradskoj sredini, pa se bar vizuelno možemo poigrati veštačkom travom na terasi. Možete je koristiti za celu površinu balkona, ili samo u detaljima, u kombinaciji sa dekingom ili nekim drugim materijalom. Laka je za postavljanje i definitivno će biti pravo osveženje za terasu. Da ne odete daleko od prirodnog, okružite se zelenim biljkama i raznobojnim cvećem.

 

Photo: Pinterest 

 

Kada govorimo o dodiru sa prirodom i toplini, onda je drvo nezaobilazan materijal. Zato su deking podne obloge izuzetno popularan izbor za terase i dvorišta. Lako se postavljaju, ne klizaju se i daju lep, topao ambijent. Možete birati između dekinga od termički obrađenog drveta ili wpc dekinga, koji je kombinacija drveta i plastike.

 

Photo: Pinterest 

 

Pet friendly balkoni

 

Ne radujemo se samo mi produženom boravku na otvorenom, već i naši ljubimci. Kada planirate uređenje balkona, ne zaboravite i na njih. Biće dovoljan i jedan kutak obložen travom, možda kamenčići ili pesak, bazenčić sa vodom. Novi jastuk, igračka, ljuljaška, a sve usklađeno i sa vašim prostorom.

 

Photo: Pinterest  

 


Srodne vesti

Efektan bambus u bašti i enterijeru

Pergole koje plene dvorištima i terasama širom sveta (VIDEO TUTORIJAL)


 

Kada zidovi ozelene

 

Vertikalni vrtovi su odavno zaživeli na nasim terasama, bilo da su u njima cveće ili začinsko bilje, pa i manje zahtevno voće i povrće. Ali zeleni zidovi su pravi trend, mala umetnička dela. Da biste ih uzgajili, potrebno je malo rada i znanja, ali efekat koji se njima postiže je izuzetan. Pravilan izbor biljaka, efektno osvetljenje, malo mašte, i vaš će balkon ostati zapamćen.

 

Photo: Pinterest 

 

Tekst: Redakcija Kuće Stil