PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Cvetni buketi: Koji su trendovi za aranžiranje cveća u 2023.

  • Objavljeno:
  • 4.3.2023

Otkrivamo koji su najnoviji trendovi za aranžiranje cveća u 2023.godini, po mišljenju vodećih stručnjaka, dizajnera i relevantnih institucija. Sledeći njihove savete, sigurno nećete pogrešiti u izboru boja i vrste cveća za kreiranje cvetnog buketa.

 

Buket cveća je univerzalan poklon, koji govori sve jezike. Može se, pažljivim izborom, prilagoditi svakoj prilici i osobi. Isto tako, može se u njemu uživati bez određenog povoda, lepota cveća sama je po sebi dovoljna.

 

Boje u trendu za 2023.

 

Trendovi boja su još jedan važan faktor na koji treba obratiti pažnju po pitanju toga koje će vrste cveća i stilovi dizajna biti popularni 2023. I  Color Marketing Group i Institut za boje Pantone svake godine objavljuju svoje prognoze za boje koje će biti aktuelne u narednoj godini. 

 

 

Obe grupe su identifikovale zemljano zeleno i nijanse narandžaste kao boje koje će biti u trendu. Obe su takođe ukazivale i na smele boje - neon plavu i živopisnu magentu.

 

 

Zato, potražite raznobojne, živopisne kombinacije da biste bili u trendu. Energična kombinacija magenta božura, lala i ruža učiniće vas trendseterom među prijateljima i porodicom.

 

 


Pogledajte i:

Napravite romantičnu atmosferu u svom domu u 5 koraka 

Cvetni toranj u Holandiji 


 

 

Vrste cveća za 2023, po izboru holandskih majstora

 

Holandija je dugo bila centar evropske industrije cveća - i to ne samo zbog svojih čuvenih šarenih polja lala. Ova zemlja je najveći izvoznik rezanog cveća širom sveta, i sasvim je sigurno da oni najbolje znaju kako se razvijaju trendovi kada je cveće u pitanju. Svake godine Savet za cveće Holandije objavljuje dva aktuelna trenda, kako bi pomogao u izboru biljaka i cveća za koje se očekuje da će biti popularno i traženo u narednoj godini.

 

 

Cvetni savet je predstavio temu nazvanu „Skupljanje uspomena“ za svoju kolekciju za proleće/leto 2023. Oni predviđaju da će cveće poput ruža, karanfila i ranunculusa biti u trendu ove godine, zajedno sa biljkama poput hortenzije, fikusa i eukaliptusa. 

 

 

Za sezonu jesen/zima 2023, Savet za cveće je za temu odabrao „Vintage Folklore“. Među cvećem koje  se posebno dobro uklapa u ovaj trend su delfinijum, zumbul i lale.

 

 

Biti uvek u trendu može biti težak posao, i ne treba mu robovati. Nadamo se da će vas ovaj pregled boja i cveća za koji se očekuje da će biti hit u 2023. godini  inspirisati da aranžirate svoj savršeni buket i nekome ulepšate dan.

 

 

Tekst: redakcija Kuće stil

Fotografije: Unsplash, Pixabay, Pexels