PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Boja godine 2023: Viva Magenta, nijansa za odvažne

  • Objavljeno:
  • 13.12.2022

 

Šta nam donosi Viva Magenta, boja 2023. godine?Ova boja nesumnjivo će dominirati u vizuelnim trendovima koji dolaze, u dizajnu, modi, uređenju enterijera. Pripremite se na vreme i ovom bojom unesite optimizam u svoje okruženje.

 

Krajem svake godine, na osnovu sveobuhvatnih analiza trendova, svetski Institut za boje Pantone proglašava boju koja će obeležiti predstojeći period.Boju pod šifrom PANTONE 18-1750 Viva Magenta, predstavnici kompanije koja je globalni autoritet kada su boje u pitanju, predstavili su kao nekonvencionalnu nijansu za nekonvencionalno vreme.

 

 

 

 

Hrabra i neustrašiva, Viva Magenta je pulsirajuća boja čija bujnost podstiče optimizam i radost. Moćna i osnažujuća, to je animirana crvena koja podstiče eksperimentisanje i samoizražavanje bez ograničenja; naelektrisana nijansa bez granica, kaže se u zvaničnom saopštenju.

 

 

 

Ovu jarku nijansu iz spektra crvene boje porede sa pesnicom u somotskoj rukavici, ona zrači snagom i živahnošću, i poziva na radost. To je boja koja je svuda oko nas, podjednako i u realnom i u virtuelnom svetu.

 

 

Prisutna kao dominantna boja, ili kao detalj u nekoj od nijansi, ona ne može proći nezapaženo.

 

Dizajn fotelja Mei na okretanje, sa metalnim postoljem  Enviro DesignConceptStore

 

Prema rečima predstavnika brenda, to je moćna, osnažujuća, crvena boja, koja podstiče eksperimentisanje i samoizražvanje bez ograničenja.

 

Modularna italijanska garnitura oblih linija Gravity Enviro DesignConceptStore

 

U nijansama koje obuhvataju jarko roze, pupurno crvene i ljubičaste tonove, možete je lako prilagoditi svom raspoloženju, enterijeru i garderoberu.

 

Mangas luksuzni taburet, dizajn Patricija Urkiola Dizajnerski upaljač Firebird, Alessi

Enviro DesignConceptStore

 

Fotelja Gossip, made in Italy, Enviro DesignConceptStore

 

Glamurozna i vibrantna, PANTONE 18-1750 Viva Magenta optimistično i buntovnički uvodi nas u novu 2023. godinu.

 

 

Tekst: Redakcija Kuće Stil

Izvor: pantone.com