PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

BesplatnI programI koji će vam pomoći da kreirate svoj vrt

  • Objavljeno:
  • 3.6.2022

Ako imate ideju kako da uredite novi ili ulepšate postojeći vrt, ali vam je potrebno da prvo vidite kako će sve to da izgleda, pogledajte ove online servise, aplikacije i programe koji će vam u tome pomoći. 

 

Pored profesionalnih softvera za pejzažnu arhitekturu, na internetu se mogu naći i brojni programi i aplikacije koje se bave dizajniranjem dvorišta, vrtova i ostalih zelenih površina. Neki od njih će vam ponuditi rad u 2D okruženju, dok neki omogućavaju 3D prikaz, pa i virtuelnu šetnju kroz dizajnirano dvorište.

Kada se radi o ovim namenskim programima, za većinu je potrebna samo registracija za probnu verziju, dok je za napredne nivoe, sa više opcija, potrebno doplatiti. Sa druge strane, sve više proizvođača i prodavaca baštenske opreme razvija svoje besplatne servise, u kojima korisnik može jednostavno da osmisli i vizualizuje svoj vrt, koristeći i proizvode iz njihove ponude.

 

Pogledajmo neke od njih:

 

Garden Visualiser

 

Garden Visualiser će vam omogućava da u potpunosti osmislite svoj vrt

 

Garden Visualiser je 3D softver brenda Marshalls, baziranog najviše na baštenska popločanja, zidne obloge i prateću opremu. Možete raditi na svom modelu koji ćete nacrtati, a zatim ga nadograđivati ponuđenim elementima podloge, staza,ograda, zidova, biljaka… Dostupna je i galerija projekata koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Svoj dizajn možete sačuvati i dobiti u PDF formatu.

 

GARDENA myGarden

 

Gardena detaljno planiranje dvorišta

 

Ako želite da se više bavite prostornim dizajnom, vizualizujete i isplanirate svoju idealno dvorište, Gardena ima besplatni online servis kome možete pristupiti sa kompjutera. Nacrtajte svoje dvorište, ili izaberite među ponuđenim šablonima, a zatim rasporedite biljke, izaberite podloge, baštenski nameštaj, prateće elemente. Organizovanje sistema za navodnjavanje je korisna specifičnost ovog programa, očekivana u odnosu na delatnost Gardena kompanije.  Takođe, prednost ovog servisa je njegova jednostavnost i intuitivnost, prilagođena svakom korisniku.

 

Garden Puzzle

 

Garden puzzle edukativan i zabavan program

 

Garden Puzzle je online aplikacija koja se može koristiti na telefonu, tabletu ili kompjuteru, i besplatna je u trial verziji. U njoj kao pozadinu, polaznu tačku, možete koristiti svoju fotografiju, ili odabrati neku od ponuđenih. Veoma jednostavnom navigacijom i zabavnim  izborom između različitih biljaka, tekstura i završnih obrada dobićete realističnu sliku svog projekta. Ako unesete podatke o klimatskoj zoni, zemljištu i osvetljenosti, dobićete i preporuke koje biljke je najbolje da koristite.

Projekti se čuvaju online i može im se pristupiti sa različitih uređaja.

 


Srodne teme:

12 trendova za uređenje bašte koji će vaše dvorište pretvoriti u raj za uživanje

4 najbolje besplatne aplikacije koje će vam pomoći u gajenju biljaka


 

 

Isplanirajte svoj originalni vrt

 

Programi za dizajniranje vrta su koristan alat koji će vam skratiti put do realizacije, inspirisati vas i uz to i zabaviti. Čak i ako ne planirate uskoro uređenje dvorišta, ovo je kreativan način da provedete vreme i isprobate nešto novo.

 

Tekst: Redakcija Kuća Stil