PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

4 najbolje besplatne aplikacije koje će vam pomoći u gajenju biljaka

  • Objavljeno:
  • 22.5.2022

 

Sigurno vam se desilo da se zapitate koja je to čudesna biljka u parku, ili kako da održavate cveće koje ste dobili na poklon. Predstavljamo vam besplatne aplikacije koje prepoznaju biljku i daju informacije o njoj. Uz to, možete pratiti potrebe svojih biljaka – zalivanje, đubrenje, presađivanje, i praviti podsetnike za njih.

 

Ubrzanim razvojem tehnologije, razvijaju se i najrazličitije platforme, aplikacije i softveri koji nam značajno olakšavaju poslovne aktivnosti, ali i neke svakodnevne male stvari i hobije, kao što je baštovanstvo, čine jednostavnijim i zanimljivijim. Ono za šta je nekada trebalo puno učenja i iskustva, sada je dostupno na klik, i zašto onda to ne iskoristiti?

 

Photo: Teona Swift, Pexels

 

Čak i ako niste posebno zainteresovani za baštovanstvo, sigurno vam se nekada desilo da se zapitate koja je to čudesna biljka u šumi ili parku, ili kako da održavate cveće koje ste dobili na poklon. Postoji puno aplikacija koje skeniranjem prepoznaju biljku i daju informacije o njoj, a jedna od boljih je

 

LeafSnap Plant Identification

 

LeafSnap trenutno može da prepozna 90% od svih poznatih biljaka širom sveta. Raspolaže ogromnom bazom informacija o biljkama, koja stalno raste i uči. Jednostavnim slikanjem, omogućava vam brzu identifikaciju biljaka, cveća, drveća i još mnogo toga.

 

Photo: LeafSnap Plant Identification

 

Aplikacija je besplatna za osnovne opcije i podržava neograničen broj skeniranja. Uz to, možete pratiti potrebe svojih biljaka – zalivanje, đubrenje, presađivanje, i praviti podsetnike za njih. 

 

Urban Veggie Garden

 

Photo: Urban Veggie Garden

 

Ova aplikacija je veoma koristan alat kada se odlučite da gajite povrće i začinsko bilje u gradskim uslovima. Dobićete informacije o svakoj vrsti pojedinačno, o vremenu sejanja i sazrevanja, potrebnoj nezi, kombinovanju sa drugim biljkama.

Uz to, aplikacija sadrži korisne savete o najčešćim nedoumicama u vidu edukativnih videa, kao i direktan kontakt sa ostalim korisnicima za razmenjivanje iskustava.

 

Planter – Garden Planner

 

Photo: Planter – Garden Planner

 

Kada se odlučite da napravite pravu baštu i posvetite se gajenju povrća i voća, ovo je aplikacija koja će vam biti najbolji asistent. Pored korisnih informacija o više od 50 vrsta voća i povrća, ona sadrži i interaktivan plan – mrežu vaše bašte, gde možete planirati i raspoređivati biljke i upisivati podsetnike i beleške.

 


Pročitajte koji još uredjaj će vam pomoći pri gajenju biljaka

Uređaj koji dešifruje šta vam poručuju biljke iz bašte


 

Agrobase - weed, disease, insect

 

Photo: Agrobase - weed, disease, insect

 


Ako volite sami da kreirate i uz to se i zabavite, svideće vam se i

Top 5 besplatnih programa za uređenje enterijera i kuća (VIDEO)


 

Bavljenje baštovanstvom neminovno vodi i do susreta sa različitim insektima, štetočinama i bolestima biljaka. Agrobase aplikacija je velika pomoć, kako za baštovane početnike tako i za iskusne zemljoradnike. Pomoći će vam u identifikaciji problema, ali i u rešavanju, jer će vam dati informacije o korisnim preparatima za vašu situaciju kao i načinu njihove upotrebe.

 

 

Tekst: Redakcija Kuća stil