PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Uređaj koji dešifruje šta vam poručuju biljke iz bašte

  • Objavljeno:
  • 30.7.2017

Francuski proizvođač navigacionih sistema i Bluetooth slušalica "Parrot" napravio je savršen uređaj za ljubitelje cveća i drugih biljaka koji ih savetuje kako da pomognu svojoj bašti osluškujući potrebe biljaka.

 

Parrot Flower Power se sastoji iz aplikacije i jednostavnog senzora u obliku sadiljke koja se jednostavno stavi u zemlju pored vaše biljke. Senzor beleži sve relevantne faktore koji utiču na rast i napredovanje vaše sadnice, bilo da je to cveće, voće, povrće ili bilo koja druga biljka.

 


   Čudesan rastvor za sobne biljke

   Želite li da vaše sobne biljke cvetaju često i bogato? Poslušajte savete iskusnih cvećara. Ove             korisne preporuke pomoći će vam da uzgojite pravu cvetnu baštu u svom domu.

 


 

Uređaj beleži podatke kao što su količina sunčeve svetlosti, koliko je vlage potrebno vašoj biljci, koja je temperatura i koji je procenat i količina đubriva u zemlji i sve te informacije šalje aplikaciji na vašem mobilnom telefonu.

 

 

Aplikacija vas na osnovu svih tih podataka obaveštava o tome kako bi trebalo da negujete svoje biljke, na primer kada je biljkama potrebno zalivanje, sa krajnjim ciljem da vaše biljke budu zdravije, negovanije i dugovečnije.

 

 

Najnovije savete i proizvode za baštu čitajte u rubrici HORTIKULTURA

 

Aplikacija ima bazu podataka o negovanju i potrebama više od 7000 različitih biljaka, povezuje se Bluetooth-om sa "sadilicom-senzorom", a jedina mana je to što trenutno funkcioniše isključivo na uređajima koji koriste IOS.

 

 

Parrot Flower Power je vodootporan, može se koristiti i u baštama i u vrtovima, a koristi običnu AAA bateriju koja traje do 6 meseci. Biće savršen asistent posebno onima koji ne znaju mnogo o baštovanstvu, a vole zelene oaze i biljne u svom domu.

 

Kako sve to izgleda u praksi pogledajte u video zapisu koji sledi. 

 

Foto: Parrot Flower Power