PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

TRI SAVRŠENA MOMAČKA STANA

  • Objavljeno:
  • 4.11.2021

 

Industrijski stil u dizajnu nikad nije bio popularniji. Dizajniranje enterijera u ovom stilu izuzetno je zastupljeno poslednjih godina, i to ne samo kada se radi o poslovnim prostorima, restoranima i kafićima već i prostoru za život.

 

Neretko se nekadašnje fabrike i skladišta pretvaraju u prostor za stanovanje, a upravo ti prostori poseduju par bitnih elemenata za kreiranje industrijskog stila u enterijeru, a to su zidovi ili pod od betona, zid od izložene cigle, vidljive cevi, metalne police, viseći lusteri i reflektori.

 

Tri stana koja vam predstavljamo koriste različite elemente i kreiraju raznolike enterijere koji ipak odišu istim stilom. Stoga, bilo da već posedujete sličan prostor koji treba da opremite, ili želite da preuredite svoj stan i udahnete mu urban stil, ovi enterijeri će vam sigurno pružiti inspiraciju.

 

1. Urbani momački stan

 

Glavna dnevna zona prvog stana opremljena je efektnim elementima poput polica od bakarnih cevi koje uokviruju televizor i interesantne podne lampe čiji je dizajn inspirisan starim Holivudom. Pod od svetlog drveta održava ravnotežu sa pretežno tamnim nameštajem – u crnoj i braon boji.

 

 

Kožna česterfild sofa i drveni kovčeg u fukciji stola dominiraju centralnim delom dnevne zone, u okviru koje se nalaze i kućna kancelarija i otvorena kuhinja. Rasveta u industrijskom stilu visi nad kuhinjskim ostrvom i radnim stolom i pruža toplu atmosferu prostoru.

 

 

Shop the look: Classic sofa.

 

U hodniku se ponavlja element iz dnevne sobe: nameštaj od cevi, u ovom slučaju u formi čiviluka i polica za obuću.

 

 

 

2. Dizajn inspirisan stilom ’70-ih i ’80-ih

 

Sledeći stan takođe je u industrijskom stilu, s tim što je njegov dizajn inspirisan stilom ’70-ih i ’80-ih godina. Dnevni boravak nema veliku površinu, ali to nadoknađuje šarmantnim stilom.

 

 

Centralni deo zauzima kožna sofa sa praktičnim stočićem od recikliranog drveta koji se lako može premeštati zahvaljujući točkićima. Izložena cigla je i u ovom stanu važan element koji ostavlja snažan utisak.

 

 

Shop the look: Visilice i lusteri

 

Kuhinjski ormarići od nerđajućeg čelika savršeno se uklapaju u industrijski stil stana i pružaju kuhinji moderan karakter.

 

 

Klizna vrata koja dele dnevnu i spavaću sobu zapravo su reciklirana vrata skladišnog kontejnera. I u ovoj prostoriji zid je od cigle, ali okrečen u belo za čistiji izgled. Zbog male površine sobe, prostor ispod kreveta iskorišćen je za skladištenje.

 

 

 

 

3. Elegantan muški stan

 

Treći enterijer poseduje dva elementa industrijskog stila – ciglu i beton, ali je za razliku od prethodnih stanova dosta tamniji. Betonski plafon i pod od tamnog drveta pružaju različite teksture prostoriji, ali zadržavaju isti muški karakter.

 

 

 

Cigla je takođe tamnijih nijansi nego standardna, što može predstavljati izazov u stanu drugačijeg stila, međutim, sasvim je prikladna industrijskom. U temu su se odlično uklopila i žičana vrata, koja jednako lako možemo da zamislimo u nekom skladištu i u stanu dizajniranom za urbanog mladog čoveka.

 

 

Shop the look: Klub stolovi.

 

U hodniku možemo videti interesantno rešenje za odlaganje bicikla, koje je koje je svojom jarko žutom bojom razbilo tamnu paletu.

 

 


MUŠKI STIL ENTERIJERA JOŠ U:

Elegantan stan tenisera Filipa Krajinovića

Inspiracija za potkrovlje - umetnički enterijer stana


 

Čiste linije čine da spavaća soba deluje elegantno i harmonično. Isti utisak ostavlja i kupatilo, koje svoj sofisticiran i ozbiljan izgled duguje upotrebi nerđajućeg čelika i crnih pločica.