PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

Stan po meri modernog muškarca (PLAN)

  • Objavljeno:
  • 9.2.2022

Jednostavne forme i prirodni materijali. Stan na 55 m2 koji se nalazi u modernom objektu Kneza Miloša Residence, građenom po najvišim standardima, projektovan je u skladu sa željama savremenog muškarca i u potpunosti je prilagođen njegovom životnom stilu.

 

Obuhvata 55 kvadratnih metara i završen je 2021.godine. Arhitekta Vladimir Stajić ponovo oduševljava efektnim konceptom. Dnevna zona je otvorena i okviruje najbitnije sadržaje - kuhinju sa trpezarijskim stolom, radni deo i boravak. Prvi utisci? Savršeno stilsko slaganje. Osnovu čini kvalitetno drvo u strukturi poda koje se, kao dizajnerski motiv, ponavlja na zidu boravka, biblioteci radnog dela, izboru nameštaja.

 

 

Dva elementa se posebno izdvajaju - moderne forme nameštaja, okrugli trpezarijski sto i dizajn stolice od punog drveta, koji na aktuelan način reinterpretiraju retro estetiku i efektna rasveta.

 

 

SHOP THE LOOK: fotelje od punog drveta

 

Prostor je iskorišćen na najfunkcionalniji mogući način. Spavaća soba je odvojena i već na prvi pogled izdvaja se mirnijom paletom boja što je u skladu sa njenom suštinskom namenom. Tapet na zidu boravka, u vrlo specifičnoj nijansi sive, u spavaćoj sobi ima istaknutiju ulogu i jači efekat. Asocira na mir, spokoj, privatnost.

 

 

Jedan drugi koloristički motiv, koji se provlači kroz ceo ambijent, i daje mu posebnu dinamiku je plava boja u uvek aktuelnoj nijansi oficijelnog naziva - electric blue. Dovoljna je jedna foteljica  u dnevnom boravku i par jastučića na sofi da ceo prostor dobije novu energiju. Stilski akcenti tome i služe. Izbor boje je odličan za osnovu koju čine beli zidovi, sivi tapet i topli tonovi drveta. Krunu ovog dela enterijera predstavlja zidna obloga od letvica na kojoj je smešten televizor i iza koje su sakriveni svi kablovi.

 

 

SHOP THE LOOK: ugaona sofa SHINE.

 Pogledajte i:

Enterijer porodičnog stana u Beogradu koji odiše smirenošću (PLAN)

Fantastična rešenja za stanove do 60 m2 (PLAN)
 


 

 

Plan stana:

 

Istu nijansu plave zapažamo i na zavesama spavaće sobe. Ova jasna namera sprovedena je do kraja vrlo nenametljivo a ipak ostavlja snažan utisak. Vrlo važan element na koji se još jednom mora skrenuti pažnja je rasveta. Pored plafonske, jako su interesantne podne visoke lampe u spavaćoj sobi i radnom delu dnevne zone. Vrlo pažljiv izbor i, ponovo, perfektna kompatibilnost.

 

Tekst. Redakcija Kuće stil

Autor fotografija: Višnja Jovanović