PRIJAVA ZA NEWSLETTER:

 

Savršeno dizajnirani luksuz: Gradska vila u Beogradu sa krovnim bazenom i sportskom salom

  • Objavljeno:
  • 9.12.2022

Luksuzna vila u Beogradu, od multifunkcionalne sale na podzemnoj etaži, do bazena na krovu, dosledno je i do detalja dizajnirana na otmen i sofisticiran način. Porodična kuća koja objedinjuje sve potrebne sadržaje, uz ovakav dizajn enterijera, postala je udoban dom iz snova.

 

U mirnom delu Senjaka, na placu nešto manjem od 500 kvadratnih metara, arhitekta doc.dr Monika Štiklica i njen Amo Design tim imali su kompleksan zadatak da dizajniraju porodičnu vilu, jedinstvenu po svojoj funkcionalnosti. Sve potrebe, zahteve i želje porodice trebalo je uobličiti u decentni dizajn, pritom ne narušavajući funkcionalne zakonitosti različitih sadržaja.

 

Specifična po svojim sadržajima, među kojima su košarkaški teren u podzemnom nivou i otvoreni bazen na krovnoj terasi, Villa S je dosledno i otmeno dizajnirana.

Samim ulaskom u prostor kroz vanstandardna pivot ulazna vrata, naslućuje se sva raskoš ovog enterijera, i to je utisak koji se kontinualno nastavlja kroz sve prostorije vile. Osećaj luksuza, materijali najboljeg kvaliteta, paleta neutralnih, svetlih boja prožeta zlatnim akcentima uz pažljivo birane detalje i komade nameštaja, prepoznatljiv su dizajnerski potpis Monike Štiklice.

 

 

Na prizemnom nivou prostire se dnevna zona otvorenog plana, sa velikim staklenim površinama, koje prostor dnevnog boravka spajaju sa prednjim dvorištem, pa u se u toplim mesecima unutrašnji prostor spaja sa zelenom oazom.

 

 

U prostranoj kuhinji sa kuhinjskim ostrvom dominiraju nežne bež nijanse, u kombinaciji sa zlatnim i mermernim detaljima. Trpezarijski sto sa mermernom pločom i elegantna, diskretna rasveta definišu ovaj deo dnevne zone kao udobno mesto za okupljanje porodice.

 


Pogledajte i ove luksuzne stanove u Beogradu:

Dupleks u Beogradu koji će vas očarati: I klasično i neobično 

Luksuzni enterijer za porodični penthouse u novogradnji 


 

U ulaznom holu, kompaktno stepenišno jezgro povezuje spratove i podzemnu etažu.

 

 

Na prvom spratu se nalazi spavaći blok sa odvojenom glavnom sobom sa pripadajućim kupatilom i garderoberom, kao i dečije sobe sa svojim kupatilom.

 

 

Dosledno ispraćeni glavni principi dizajna, ovde su dobili blago mekšu notu, primereno funkciji prostora. Zlatne bordure, meki zastori na prozorima, ogledala na plafonu kupatila, garderober razrađen do najsitnijih detalja  – sve ima svoju funkciju, kojoj je cilj prijatan boravak stanara i ispunjenje svih njihovih potreba

 

 

Na drugom nivou se nalazi izlaz na krovnu terasu sa bazenom, sa svim potrebnim sadržajima namenjenim uživanju u relax zoni - deo za roštilj, spoljni tuš, veliki ekran, kao i pergola predviđena za natkrivanje celog otvorenog dela. Pored bazena je i posebna žardinjera sa svojim sistemom navodnjavanja, za drvo koje će, osim estetske vrednosti, doneti i prirodan hlad u zoni hidromasažnog dela bazena.

 

 

Iznad krovne terase postoji još jedna manja etaža, sa funkcijom relax sobe, intimna zona iz koje se pruža panoramski pogled od 360 stepeni na ceo grad.

 

 

Na podzemnom nivou objekta, impozantne visine tavanice, prostire se košarkaški teren, koji na međunivou, na povučenoj galeriji  poseduje i prostor kućne teretane, sa pogledom salu. 

 

 

Osim sportske funkcije, predviđeno je da sala funkcioniše i kao deo za potencijalne proslave i zabave, pa je njena multifukcionalnost bila poseban zadatak za arhitekte. Na plafonu je postavljena konstrukciju koja može nositi rasvetu, ozvučenje, projektore i svu profesionalnu opremu, potrebnu za različite scenarije.

 

 

Vrhunski materijali i zanatske obrade detalja dodatno akcentuju svu raskoš ovog enterijera. Tako touch stakleni prekidači, umreženi putem wifi mreže omogućuju korisniku da lako kreira različita scenarija rasvete, prema prilici i sopstvenom senzibilitetu. Sistem centralne regulacije temperature prostora smešten je u zoni plafona, sa dodatnim podnim grejanjem, pa je celokupan prostor čist, bez grejnih tela i suvišnih elemenata.

 

 

Projekat: Monika Štiklica

Tekst: Monika Štiklica, Jelena Tasovac Ranković /Kuća Stil